Findus Raps NETT
Findus Raps NETT

Fra palmeolje til rapsolje for Findus

Findus fjerner palmeolje fra potetproduksjonen i Tønsberg. Årets potetavling hos Findus på fabrikkanlegget i Tønsberg blir i sin helhet nå produsert i kortreist skandinavisk rapsolje.

Publisert

Årets potetavling hos Findus på fabrikkanlegget i Tønsberg blir i sin helhet nå produsert i kortreist skandinavisk rapsolje.

– Vi bytter ut den stadig mer omdiskuterte palmeolje og erstatter denne med et gunstigere alternativ. Det er ingen dramatikk i dette, men mer i tråd med vår konsernpolicy om et sterkere samfunnsansvar knyttet opp mot helse, miljø og å tilfredsstille markedets etterspørsel, samt nye føringer fra Nasjonalt Råd for kost og ernæring om økt bruk av sunnere oljer, uttaler markedssjef storhusholdning i Findus, Bent Enoksen.

En sunnere olje

I motsetning til den langreiste palmeoljen inneholder rapsolje mer av de gunstige en- og flerumettete fettsyrene som vi rådes til å spise mer av.

Raps er en gammel kulturplante, dyrket i mer enn 4000 år, og beslektet med kål og kålrot. I motsetning til den langreiste palmeoljen inneholder rapsolje mer av de gunstige en- og flerumettete fettsyrene som vi rådes til å spise mer av.

Oljen som utvinnes fra frøene, har et innhold på kun sju prosent mettet fett samt at den vil være en positiv bidragsyter av naturlig omega-3. Til sammenligning inneholder palmeolje cirka 50 prosent mettet fett mens solsikkeolje har cirka 10 prosent mettet fett.

Derfor vil potetprodukter produsert i rapsolje nå fremstå som et sunnere alternativ for kjøkkenet og gjestene som serveres på storhusholdningsmarkedet.

Mer flytende

På grunn av fettsyresammensetningen i rapsoljen er denne langt mer flytende enn den fastere palmeoljen.

Fritering av potetprodukter i rapsolje gir en mer delikat og gyllenbrun farge, smaken er den samme gode og tester kan også tyde på at kjøkkenet får mindre av den typiske ”frityr-lukten” ved fritering i rapsolje.

Findus Storhusholdning vil tilby to varianter rapsolje for bruk i kjøkkenets frityr i løpet av denne høsten.

Les mer på Findusfoodservice.no

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS