Vinmarker Barbera Piemonte

Flavours med sin egen vin fra Piemonte

Kokkekollektivet Flavours med Bocuse d’Or-deltaker Tom-Victor Gausdal i spissen, har i år lansert sin egen vin, Flavours Langhe Rosso 2008. Vinen er tilgjengelig på både flaske og boks.

Publisert

Vinstokker med Barbera-druer, en sentral drue i Flavours-vinen. Fra Piemonte i Italia. (Foto: Morten Holt)

Bak Flavours, som blant annet driver restaurant, catering, events, styling for kokebøker og produktutvikling, står foruten Gausdal, Erling Sundal, Bjørn Cameron Alexander og Odd Stian Floer.

Du kan lese mer om Flavours på deres egen hjemmeside her

Barbera, Nebbiolo og Dolcetto

"

Vinstokker med Barbera-druer i Piemonte i Italia. (Foto: Morten Holt)

Vinen kommer fra produsenten Gemma i Piemonte, med en jevn blanding av tre av de mest populære druene i områden, nemlig Barbera, Nebbiolo og Dolcetto.

Den er laget på ståltank og er ikke fatlagret.

Tom-Victor Gausdal.

Vinen er rubinrød og dufter av syrlige kirsebær med innslag av krydder og urter. Middels til god fylde med fin frukt, frisk syre og en middels lang ettersmak med ganske tydelige, men fine tanniner.

Flavours Langhe Rosso 2008

Land/distrikt: Italia/Piemonte

Produsent: Gemma

Druer: Nebbiolo (40 %), Barbera (30 %) og Dolcetto (30 %)

Pris: 110 kroner.

Du kan lese omtale av 2007-årgangen i Adressa her

"
Powered by Labrador CMS