Nofra Valpolicella Ripasso
Nofra Valpolicella Ripasso

Fem nye italienske viner fra Vinhuset Nofra

Vinhuset Nofra presenterer fem nye italienske viner. De kommer fra to små, tradisjonsrike produsenter: Plozza (Valtelina) og Begali (Veneto).

Publisert

Valtellina Superiore Sassella La Scala Riserva 2005.

Valtellina Superiore Sassella La Scala Riserva 2005

Typeriktig valtellina med innslag av kirsebær, lær, høstløv og et streif av fat på duft. Pent fyldig vin med fin syre, god lengde og tiltalende tørrhet i finish. Det beste kjøpet blant vinene fra Plozza.

Matforslag: Pasta, lam, okse

Pris: 185 kroner (Vinmonopolet)

Sforzato Vin da Ca’ 2006

Mørk og ungdommelig sforzato med innslag av kirsebær, tørket frukt og et streif av fat på duft. Rik og svær vin med fin syre, god lengde og fast, tørr og stram finish.

Sforzato Vin da Ca’ 2006

Amarone lignende stil, men med barskere finish.

Matforslag: Okse, vilt, parmesan/parmesantype ost

Pris: 256 kroner (Vinmonopolet)

Valpolicella Classico 2008

Frisk og korrekt valpolicella med innslag av kirsebær og et streif av bittermandel på duft. Slank og lett syrlig vin med kirsebærpeget frukt også i munnen, moderat konsentrasjon og lett bitter finish.

Matforslag: Pasta, kylling

Pris: 120 kroner (Vinmonopolet)

Recioto della Valpolicella Classico 2006

Recioto della Valpolicella Classico 2006.

Frisk, ren og typeriktig recioto med duft av syltede kirsebær. Søt og intens i munnen, med sublim syrestruktur, flott kirsebærfrukt hele veien, stor lengde, balanserende tørrstoffer og lett bitter finish.

Matforslag: Blåmuggoster, sjokoladekake

Pris: 280 kroner (Vinmonopolet)

Begali Lorenzo Amarone della Valpolicella Classico 2006

Ny Valpo-stjerne med inspirasjon fra Quintarelli. Tett og

Begali Lorenzo Amarone della Valpolicella Classico 2006.

ganske fruktig vin med preg av røde bær og tørket frukt, lakris, krydder og fat. Ikke for søt stil.

Matforslag: Vilt, reinsdyr, lagret ost, parmesan.

Pris: 300 kroner (Vinmonopolet)

Powered by Labrador CMS