Marius Vin2
Marius Vin2

En vin ved navn Marius

Fra det velrenommerte franske vinhuset M. Chapoutier kommer nå rødvinen Marius. Nykommeren er en hyllest til en av vinhusets store grunnleggere, naturen og bokstaven M. Marius er en erkefransk vin med norsk vri, og ikke minst en god nyhet for de som ikke har teken på franske gloser. Ingenting kan gå tapt i oversettelse med denne vinen.

Publisert

En fransk vin med navnet Marius.

Vinhuset M. Chapoutier ble etablert allerede i 1808, og har gjennom sju generasjoner blitt en av de beste og mest velrenommerte vinprodusentene i Rhône-dalen i Frankrike.

Nåværende eier, Michel Chapoutier, inntok rollen som vinmaker i 1990 og har etter hvert blitt godt kjent for sin filosofi om å dyrke druene etter naturens prinsipper.

Gamle familietradisjoner

Nettopp med inspirasjon fra sin oldefar Marius, dyrkes mange av Michel Chapoutiers vinmarker nå etter biodynamiske prinsipper.

Inspirert av gamle familietradisjoner lanserer Michel nå vinen Marius, som en egen hyllest til sin framsynte oldefar.

Bokstaven M har hele veien hatt en særegen stilling i vinhusets historie. Alle barn som fødes i familien blir tildelt et navn som begynner på denne bokstaven, og slik er de rustet til å kunne ta over familiebedriften en gang i fremtiden.

Syrah og Grenache

Marius er utviklet på Syrah og Grenache for å oppnå sin robuste og krydrete, men samtidig søtlige, karakter. Vinen er rubinrød i fargen, har kraftig duft og er kompleks, mørk og krydret.

Passer til høstens retter med kjøtt og lam, gjerne ikledd vår tradisjonsrike Marius-genser!

Marius 2009

Land/distrikt: Frankrike/ Rhône

Produsent:M. Chapoutier

Druer: Syrah og Grenache

Pris: 110 kroner (Vinmonopolet)

Les mer på Strom.no

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS