Masi x 2 (1) nett

En hvit og en rød fra Masi

Her er to av sommerens nyheter fra Masi Agricola; Masi Campofiorin 2007 og Masi Levarie Soave Classico 2009.

Publisert

Masi Campofiorin 2007.

Det er velkjente Masi fra Italia som står bak vinene. Masi eies av familien Boscaini (helt fra 1700-tallet), og baserer det meste av sin rødvinproduksjon på druesortene Corvina, Rondinella og Molinara.

Masi Campofiorin 2007 er laget på disse druene, der Corvina utgjør mesteparten av druene. Legg merke til anbefalt serveringstemperatur for denne vinen; 18 grader.

Merkevaren Campofiorin feiret for øvrig 40-årsjubileum i 2004.

Vinen har en dyp rød farge med innslag av moden frukt. Den har lang ettersmak, og egner seg til smaksrike pastaretter, grillet og stekt kjøtt, vilt og oster.

Masi Campofiorin 2007

Land/distrikt: Italia/Veneto

Produsent:Masi Agricola

Druer: Corvina (70 %), Rondinella (25 %), Molinara (5 %)

Alkohol: 13 %

Serveringstemperatur: 18 grader

Pris: 140 kroner (Vinmonopolet)

Masi Levarie Soave Classico

"

Masi Levarie Soave Classico 2009.

Masi Levarie Soave Classico er en hvitvin som egner seg til enkle retter av fisk og skalldyr, men også til pasta og salater. Den går helt fint uten matfølge også.

Vinen bærer navnet Levarie, som refererer til de østvendte skråningene av Soave Classico. Dette for å identifisere den beste beliggenheten, ifølge Masi, for en vinmark – med tidlig morgensol og kjølige formiddager.

Masi Levarie Soave Classico 2009

Land/distrikt: Italia/Veneto

Produsent: Masi Agricola

Druer: Garganega (85 %), Trebbiano di Soave (15 %)

Alkohol: 12 %

Serveringstemperatur: 8 – 10 grader

Pris: 110 kroner (Vinmonopolet)

Begge vinene importeres til Norge av Stenberg & Blom

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS