Louis Moreau Chablis
Louis Moreau Chablis

En halvnorsk fransk Chablis

Visste du at en av de klassiske franske Chablis-produsentene har sterke bånd til Tønsberg? Vinhuset Domaine Louis Moreau i den franske vinregionen Chablis er stolte av sine norske bånd. Vinmakerens mor er norsk.

Publisert

Louis Moreau Chablis 2008.

Det er så visst ikke bare store cognachus som har tradisjoner som knytter dem til Norge. Også når det gjelder vin finnes det dråper som nordmenn med rette kan ta litt av eierskapet til.

Litt norsk

– Alle vinene vi selger i Norge har en egen etikett med norsk tekst. Vi har produsert egne baketiketter der både det franske og det norske flagget kommer tydelig frem, nettopp på grunn av våre norske forbindelser, forklarer sjette generasjons vinmaker, Louis Moreau ved vinhuset Domaine Louis Moreau.

Besøker Norge årlig

Louis Moreaus mor Eva var fra Tønsberg. Hun bodde i Vestfold-byen helt frem til hun dro til Frankrike som student for å studere fransk.

Under studieoppholdet møtte hun han som skulle bli hennes kommende ektemann og Louis’ far.

– Etter at hun traff min far, dro hun aldri tilbake – med unntak av feriene da selvsagt. Da jeg var mindre var både jeg, søsteren min og broren min på faste sommerbesøk hos besteforeldrene våre i Tønsberg, forklarer den fransk-norske vinmakeren, som fortsatt besøker Norge et par ganger i året.

Ny lavere pris

I mai settes prisen på Louis Moreau Chablis 2008 ned, og du får nå denne på Vinmonopolet til 150 kroner.

"Louis Moreau Chablis er en spenstig og fruktig vin med god syre og fint mineralpreg. Smaksbildet er fyldig og delikat med god druekarakter. Dette er en elegant Chablis som egner seg som tilbehør til retter av fisk og skalldyr eller enkelt og greit som terassevin på lange vår- og sommerdager", heter det i en melding fra Pernod Ricard Norway.

Powered by Labrador CMS