Dinarells Negre fra Coop de Garriguella i Spania

Dinarelles Negre lages av det kooperativet i Garriguella, som er den største enkeltprodusenten i DO Alt Emporda. Distriktet ligger i den nordligste delen av Catalonia, nær den franske grensen. Distriktet særegenhet er det magre jordsmonnet som er idealistisk for vinproduksjon.

Publisert

Dinarells Negre.

Det er et temperert klima med milde vintre, sjelden ekstrem varme om sommeren og nedbørsmengden er moderat.

Her lå det for lang tid tilbake en gresk koloni, og det er meget sannsynlig at dette var et av de første områdene hvor det ble plantet vindruer på den iberiske halvøy.

I dag omfatter dette distriktet 2500 hektar hvor kooperativet kontrollerer 10 prosent. Carignan og Garancha er områdets karakterdruer, men det dyrkes også en del internasjonale drue typer her som Cabernet Sauvignon og Merlot.

Gamle vinstokker

En faktor som påvirker kvaliteten til viner fra Alt Emporda er den eksepsjonelt høye andelen av gamle vinstokker. Hele 70 prosent er eldre enn 50 år.

Spesielt Garnacha og Carinena kan bli helt fantastiske når de kommer fra så gamle vinstokker.

Dinarells Negre er basert på nettopp disse karrakterdruene, og innholder 80 prosent Garnacha og 20 prosent Carinena. Alle druene er manuelt høstet.

Vinen er godt egnet til forskjellige kjøttretter, men også som følge til pizza og pasta.

Dinarells Negre

Land/region: Spania/Catalonia

Produsent:Coop de Garriguella

Druer: Garnacha (80 %) og Carinena (20 %)

Norsk importør:Arvid Nordquist

Pressemelding

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS