Jacobsen Dark Lager
Jacobsen Dark Lager

Det norske ølmarkedet utvides stadig

Det skjer mye i ølmarkedet i Norge for tiden, både med norske og internasjonale aktører. Blant forbrukerne ser vi en polarisering av konsumet, der internasjonale pilsnere vokser samtidig som også de mer smaksrike ølene får mer og mer aksept. I utelivs- og restaurantbransjen har vi de senere årene sett dette tydelig.

Publisert

Jacobsen Original Dark Lager er et av tre øl som lanseres på det norske markedet av Ringnes AS

De nye Ringnes-lanseringene bærer preg av nettopp dette, med alt fra aromatisk pils til mer smaksrike spesialøl. Den norske ølgiganten lanserer tre øl fra mikrobryggeriet Jacobsen Bryghus i Danmark.

Interesse for spesialøl

”Interessen for spesialøl i Norge øker stadig. Ringnes lanserer nå tre nye spesialøl fra Jacobsen. Ringnes nye spesialserie kommer fra Carlsbergs mikrobryggeri i København, Jacobsen Bryghus”, heter det i en pressemelding fra Ringnes.

Bryggeriet er oppkalt etter Carlsbergs grunnlegger J. C. Jacobsen. Som pioner innen bryggerikunsten var han lidenskapelig opptatt av konstant forbedring på brygg og håndverk.

– Med samme brennende engasjement og omtanke for øl viderefører våre bryggerimestere denne tradisjonen. Serien Ringnes lanserer består av Jacobsen Extra Pilsner, Jacobsen Orginal Dark Lager og Jacobsen Saaz Blonde. Den unike 0,33 ltr. flasken er prisbelønnet for sitt design, inspirert av det gamle fyrtårnet på Carlsberg Bryggeri, opplyser Sigrid Strætkvern i Ringnes.

Jacobsen Extra Pilsner

Jacobsen Extra Pilsner.

Gylden pils med frisk duft av humle, malt. Den har en rund sødme fra malt, lett fruktighet, behagelig humlearoma og en balansert bitterhet. Ølet er brygget kun på økologiske råvarer og passer til lette kjøttretter, salater, omeletterm supper og så videre. Anbefalt serveringstemperatur er 6-8 grader.

Alkohol: 4,5 %

Jacobsen Original Dark Lager

Mørk lager med duft av nøtter og karamell. Smaken har rik sødme med lett preg av røstet malt og en bløt humlearoma. Ølet er et velbalansert mørkt øl som passer godt til litt kraftigere matretter, særlig rødt kjøtt som er stekt eller grillet. Den er også ypperlig til tomatbaserte matretter. Anbefalt serveringstemperatur er 6-8 grader.

Alkohol: 4,5 %

Jacobsen Saaz Blonde

Jacobsen Saaz Blonde.

Gylden aromatisk ale med duft av malt, humle og nellik. Den har en behagelig maltsødme og fin fruktighet med en noe tørr og perlende avslutning. Ølet er egnet til mat med hvit og rød fisk, lyst kjøtt og halvfete soter, eller som en aperitiff. Anbefalt serveringstemperatur er 5-7 grader.

Alkohol:4,5 %

Powered by Labrador CMS