Barbera DalNostro Asti (3)

Dal Nostro Giardino Barbera dAsti

Dal Nostro Giardino betyr vin fra ”vår hage”, og akkurat denne har produsenten blendet sammen med Soleras eget sommelierteam, slik at den skal passe inn i det norske markedet.

Publisert

2009 var en god årgang i Asti. Det startet med en vellykket blomstring, og en lang fin vår og sommer ga sunne Barbera-druer. Noe regn og litt kjøligere sensommer førte til at innhøstingen ble utsatt og høstet første uka i oktober. Men nedbøren ga druene sårt tiltrengt energi og den lange høsten ga druer med rik karakter.

Anvendelig

Denne vinen er blandet med tanke på at den skal passe til mange forskjellige typer mat, og egner seg ifølge produsenten både til hvit fisk som kveite og torsk, til hvitt kjøtt eller til storfe og lam.Smaksnotat: Dyp rød, fiolett kant. Dufter som av friske røde bær, krydderbukett og laksris. Smak følger duft med mer friskhet og konsentrasjon i munnen. Forfriskende vin til middels smaksrike kjøttretter. Fåes også på BiB. Terningkast 4 – 85 poeng. (Vinofil.no)

Land/distrikt: Italia/Piemonte

Produsent: WineHouse/Adriavini

Druer: Barbera (100 %)

Alkohol: 12,5 %

Serveringstemperatur: 16-18 grader

Pris: 130 kroner (Vinmonopolet)

Webside norsk importør: www.bestcellars.no

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS