Coca-Cola logo
Coca-Cola logo

Coca-Cola og Hansa Borg endrer samarbeidet i 2010

Tapperi- og distribusjonssamarbeidet mellom Hansa Borg Bryggerier AS og Coca-Cola Drikker AS trappes ned fra andre halvår i 2010. Den direkte årsaken er høyere avgifter, økt grensehandel og hardere press på marginene.

Publisert

Leif Atle Viken i Coca-Cola Drikker AS

- Vi har et av Europas mest moderne tappeanlegg på Lørenskog. For oss er det derfor viktig å utnytte kapasiteten på vårt eget tapperi maksimalt, fremfor å sette ut produksjon til andre aktører, uttaler administrerende direktør i Coca-Cola Drikker AS, Leif Atle Viken.

Hansa valgte et redusert samarbeid

Viken forteller at Coca-Cola Drikker AS har gitt Hansa et tilbud om fortsatt produksjon av de samme produkttypene som i dag, men at Hansa har valgt å gå for et redusert samarbeid.

Dette medfører ikke stans i samarbeidet mellom de to produsentene, men en endring.

Begrenset

Coca-Cola Drikker AS fortsetter med lagring og distribusjon av Hansa Borgs produkter fra hovedanlegget på Lørenskog, men kommer i løpet av første halvår 2010 ikke lenger til å tappe produkter på 0,5L og 1,5L gjenbruksflasker og på 0,33L glassflasker ut fra Hansa Borgs anlegg i Bergen og Sarpsborg. Blant annet produksjonen av produkter på boks fortsetter hos Hansa Borg i Bergen som tidligere.

- Forholdet mellom de to aktørene er fortsatt utmerket, men det er dessverre et faktum at det har blitt langt tøffere i det norske markedet det siste året, slik vi forventet, poengterer Viken.

Nedbemanning

- Vi nedbemannet rundt 60 årsverk allerede i januar for ett år siden, for å være best mulig rustet til å møte de nye utfordringene, forteller Viken. Denne økningen av produksjonsvolumet på hovedanlegget vårt her på Lørenskog er en naturlig del av dette arbeidet, for å stå best mulig rustet til en fortsatt krevende markedssituasjon her til lands.

Endringen får ingen følger for Coca-Cola Drikkers samarbeid med Mack i Tromsø, Aass i Drammen og Telemark Kildevann i Fyresdal.

Mange mister jobben

Over 80 ansatte hos Hansa Borg Bryggerier i Bergen og også 10 ansatte hos Hansa Borg i Saprborg mister jobben når avtalen med Coca-Cola blir trappet ned.

Administrerende direktør for Hansa Borg Bryggerier, Lars A.Midtgaard opplyser til Bergensavisen at kuttet er nødvendig for å opprettholde inntjening og samtidig ikke skade kjernevirksomheten, øl.

– Det er veldig trist. Først og fremst for de ansatte og for bedriften, sier Midtgaard.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS