Leif Atle Viken Coca Cola nett
Leif Atle Viken Coca Cola nett

Coca-Cola Drikker investerer 100 millioner i høyteknologisk lagerløsning

Coca-Cola på Lørenskog starter nå monteringen av en av Norges mest moderne lagerløsninger. Det høyteknologiske automatlageret vil doble lagerkapasiteten fra 10.000 til 20.000 palleplasser og vil koste nær 100 millioner kroner. Hensikten er å øke effektiviteten og kapasiteten for å møte et stadig mer utfordrende marked.

Publisert

I disse dager starter en 12 måneders ombyggingsperiode hos Coca-Cola Drikker AS på Lørenskog. Det 10.000 paller store hovedlageret skal doble kapasiteten. En investering på 100 millioner kroner som administrerende direktør Leif Atle Viken understreker er nødvendig:

Leif Atle Viken i Coca Cola.

- Hensikten med dette prosjektet er å doble lagerkapasiteten vår. Dessuten øker vi effektiviteten samtidig som vi forbereder oss på fremtidens emballasjeløsninger.

Finsk selskap leverer

Det finske selskapet Actiw Oy er valgt som teknisk leverandør av lagerløsningen. Administrerende direktør i Actiw, Reijo Viinonen, uttaler at utbyggingen blir både omfattende og krevende, særlig fordi Coca-Cola Drikker krever at dagens lager skal være i normal drift under ombyggingen.

- Løsningen som Coca-Cola Drikker AS har valgt er et state of the art helautomatisk lager som baserer seg på tredimensjonal håndtering av helpaller, og kravet om at den eksisterende bygningsmassen skal benyttes passer perfekt for vår teknologi. Dette er et av de mest omfattende automatlagerprosjektene vi har gjennomført noen sinne, og vi gleder oss til å gyve løs på denne spennende utfordringen sammen med Coca-Cola Drikker AS.

Leier tilleggslager

For å sikre mest mulig normal drift gjennom ombyggingsperioden leier Coca-Cola Drikker AS et stort tilleggslager på Brånås ved Skedsmo gjennom anlegg, og Leif Atle Viken poengterer at handelen og utsalgsstedene ikke skal få dårligere service under byggeprosjektet:

- Vår målsetting er at kunder og samarbeidspartnere ikke skal merke ombyggingen mens det pågår, og med en gjennomarbeidet prosjektplan og tilleggslageret på Brånås føler jeg meg trygg på at dette skal gå bra, sier han.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS