Påskevin Italia1
Påskevin Italia1

Åtte vinvarianter til påske

Vintilbudet her til lands blir stadig utvidet, og spesielt er italienerne på hugget. Her er åtte spennende nyheter.

Publisert

Tre påskeviner fra Italia. Fra venstre Pater Sangioviese 2008, Nipozzano Chianti Rufina Riserva DOCG 2006 og Feudi di San Marzano Negro Amaro 2008. (Foto: Morten Holt)

Pater Sangioviese 2008

Land/distrikt: Italia/Toscana

Produsent:Marchesi de Frescolbaldi

Druer: Sangioviese (100 %)

Alkohol: 13 %

Serveringstemperatur: 15-17 grader

Passer til: Lyst kjøtt, pasta, gryteretter og ost.

Pris: 120 kroner (Vinmonopolet)

Nipozzano Chianti Rufina Riserva DOCG 2006

Land/distrikt: Italia/Toscana

Produsent:Marchesi de Frescolbaldi

Alkohol: 13,5 %

Serveringstemperatur: 16-18 grader

Passer til: Rødt kjøtt, pasta og vilt med smaksrike sauser

Pris: 160 kroner (Vinmonopolet)

Feudi di San Marzano Negro Amaro 2008

Land/distrikt: Italia/Puglia

Produsent: Feudi di San Marzano

Druer: Negro Amaro (100 %)

Alkohol: 13 %

Serveringstemperatur: 16 grader

Passer til: Pasta, pizza, rødt kjøtt, lam, svin, vilt og ost.

Pris: 100 kroner (Vinmonopolet)

Aventino 2007

Land/distrikt: Spania/Ribera del Duero

Produsent:Vinnico Export

Druer: Tinta del Pais/Tempranillo (100 %)

Alkohol: 13 %

Serveringstemperatur: 16-18 grader

Passer til: Grillmat, gryteretter, rødt kjøtt, tapas, pasta og smaksrike retter

Pris: 110 kroner (Vinmonopolet)

Monte Llano 2008

Land/distrikt: Spania /Rioja

Produsent:Vinnico Export

Druer: Tempranillo (100 %)

Alkohol: 13,5 %

Serveringstemperatur: 16 grader

Passer til: Lyst kjøtt, lam, kylling, kalkun

Pris: 108 kroner (Vinmonopolet)

"

Aventino2007 (fra venstre), Masi Passo Doble 2008, Inca Merlot Bonarda 2008,Crasto Douro DOC 2008 og Monte Llano 2008. (Foto: Morten Holt)

Crasto Douro DOC 2008

Land/distrikt: Portugal/Douro

Produsent:Quinta do Crasto

Druer: Tinta Roriz, Tinta Barocca, Touriga National, Touriga Franca

Alkohol: 13,5 %

Serveringstemperatur: 16-18 grader

Passer til: Grillmat, rødt kjøtt, lam, vilt, ost

Pris: 125 kroner (Vinmonopolet)

Masi Passo Doble 2008

Land/distrikt: Argentina/Mendoza

Produsent:Masi Agricola

Druer: Malbec (70 %), Corvina (30 %)

"

Masi Passo Doble 2008 og Inca Merlot Bonarda 2008. (Foto: Morten Holt)

Alkohol: 13,5 %

Serveringstemperatur: 18 grader

Passer til: Retter av svin, lam, vilt, storfe, modne oster

Pris: 120 kroner (Vinmonopolet)

Inca Merlot Bonarda 2008

Land/distrikt: Argentina/Calchaqui Valley

Produsent: Felix Lavaque

Druer: Merlot (80 %), Bonarda (20 %)

Alkohol: 13,5 %

Serveringstemperatur: 16-18 grader

Passer til: Retter av lam, rødt kjøtt, barbecue og kraftige pastaretter.

Pris: 90 kroner (Vinmonopolet)

Webside: www.solera.no

"
Powered by Labrador CMS