Easybag Cooking1
Easybag Cooking1

Alufoil Trophy til norske poser

Avansert Emballasje fikk nylig overrakt Alufoil Trophy for sin egenutviklede emballasje, Easybag Cooking for kjøtt, fisk og grønnsaker, med mer. - Easybag Cooking er et produkt som utmerket seg i alle kategorier, derfor ble produktet tildelt en pris for Overall Excellence, fortalte Guido Aufdemkamp i European Aluminium Foil Association, da han overrakte prisen til en glad Lasse Jørgensen i Avansert Emballasje.

Publisert

Lasse Jørgensen (til venstre) i Avansert Emballasje fikk overrakt Alufoil Trophy fra Guido Aufdenkamp for produktet Easybag Cooking.

- Dette er jo meget hyggelig, sier Lasse Jørgensen, som selv har utviklet posen ut fra en idé om å lage en miljø- og forbrukervennlig matemballasje.

Nå vil han gjerne finne en norsk produsent til posene.

Fleksibel aluminiumpose

Easybag kan brukes til kjøtt, fisk og grønnsaker, med mer. Løsningen består av en fleksibel aluminiumspose med fire vegger og plastlokk av polypropylen som tåler temperaturer fra -35 til 240 grader Celcius. Posene er helt flate når de er tomme.

Easybag er et alternativ til aluminiumsformer og kan brukes i dagligvarehandelen, storhusholdning, horecamarkedet, institusjoner, skoler og forbrukermarkedet.

Emballasjen består av en fleksibel aluminiumspose med fire vegger og plastlokk av polypropylen som tåler temperaturer fra -35 til 240 grader C. Posen kan sveises og vakuumeres, og det kan også integreres en glidelåsløsning.

Mat som er pakket i Easybag kan dampes, varmes i ovn eller grilles, men foreløpig ikke varmes i mikrobølgeovn. Scan-Pack har innlemmet Easybag i sitt sortiment, mens Nofima Norconserv er i ferd med å teste emballasjen for fisk.

Mange bruksområder

- Posene brukes for eksempel som emballasje for ferdigvarmet mat som leveres fra storkjøkken til eldresentre og skoler. Den kan også brukes til emballasje for matvarer som varmes opp av sluttbruker, forklarer Lasse Jørgensen i Avansert Emballasje.

Lasse Jørgensen er gründer av firmaet Avansert Emballasje og opphavsmann til Easybag,

Jørgensen er gründer av firmaet og opphavsmann til Easybag, som i dag produseres i Kina. En av de store fordelene med Easybag kontra de tradisjonelle aluminiumsformene, er at Easybag blir helt flat under transport.

- Materialet er dessuten tynnere, og dermed er emballasjen mer miljø- og brukervennlig enn alternativene, forteller Jørgensen. Han har patentert konseptet i Norge og jobber nå med det samme innenfor EU.

- Dette produktet kan selges over hele verden, sier han.

Flere produkter

Avansert Emballasje har flere produkter i sin portefølje, deriblant kyllingposer, varmmatposer og luktfrie rekeposer.

- Når det gjelder rekeposene har vi inngått et samarbeid med T. Myhrvold som selger disse til dagligvarebutikkene. Posene blir også brukt til reker og annen sjømat som selges langs utfartsveiene i Oslo, forteller Jørgensen.

Easybag utmerket seg i alle kategorier.

Folk på vei til stranden eller hytta setter pris på at rekene kan oppbevares i poser som eliminerer lekkasje og lukt.

Materialet er Biaxially Oriented Polypropylene Cast Polypropylen film, og disse posene produseres også i Kina.

- Produsenten er godkjent av Norske Veritas, og jeg har besøkt dem mange ganger, forteller Jørgensen.

Powered by Labrador CMS