Jacobsen Vintage III hoved
Jacobsen Vintage III hoved

2200 kroner ølflaska

Restauratør Trond Kolstad, som driver puben Den Gode Nabo i Trondheim, har sikret seg 100 flasker av det regnes som verdens dyreste øl, Jacobsen Vintage III. Pris per flaske: 2010 danske kroner, eller nærmere 2200 norske kroner.

Publisert

Jacobsen i Danmark presenterer det som sannsynligvis er verdens dyreste øl, Jacobsen Vintage III.

Eksklusive Jacobsen Vintage III er et over 15 prosent sterkt og ganske søtt øl som Carlsberg i København har laget i kun 1000 eksemplarer, tappet på 0,37 l flasker, pakket i treeske og med seks forskjellige kunstneretiketter.

Champagnekork

Ølet er tappet på en liten champagneflaske, forseglet med lakk og med ekte champagnekork.

Ølet er lyst karamellfarget, det har litt kullsyre og åpner seg som en smellbonbon i glasset, med flere lag av dufter og smaker. Du merker alkoholen, stilen er ganske vinøs, i retning av en hvit portvin eller madeiravin, selv om ølgjærpreget ligger under.

Men det typiske humlepreget forsvant raskt, og da det smaker søtt som en dessertvin, med hint av honning, vanilje og nøtter.

Lidenskap til øl

Den Gode Nabo er eneste puben som har fått lov til å kjøpe det helt spesielle ølet. Ikke en gang i hjemlandet Danmark har en eneste pub fått kjøpe.

– Det er takket være lidenskapen til vår tidligere pubvert Bjørn Tungesvåg at vi har fått anledning til å kjøpe inn Jacobsen Vintage III. Kunnskapen og kulturen her ved Den Gode Nabo har overbevist Carlsberg om at vi kan forvalte dette ølet på en god måte. Det er godt for meg å vite at vi har ansatte som har dratt ølkulturen her så langt, sier Kolstad til Adressa.no

250 øltyper

Den Gode Nabo har om lag 250 forskjellige øltyper i sortimentet, og ligger med det på helt i øltoppen i Norge når det gjelder utvalg.

Les hele saken på Adressa.no

"
Powered by Labrador CMS