Quooker1 nett
Quooker1 nett

Quooker - kokende vann fra kranen

Quooker er en kran som leverer kokende friskt vann øyeblikkelig. Alt som trengs er adgang til kaldt vann og strøm. Argent på Operaen og Nodee har allerede installert denne som de benytter sammen med presskanner til kaffe. Også Kaffehuset Friele benytter Quooker i sitt cupping-laboratorium.

Publisert

- Dette gir et storkjøkken eller en restaurant mange muligheter utover det å servere perfekt kaffe og te. Når du skal slå opp en bearnaise, smelte sjokolade, skålde egg til tartar, koke pasta, sterilisere verktøy, koke ut stekepanner osv., da er Quookeren parat - alltid, sier Frode Andersen i Quooker Norge AS i en pressemelding.

Ekstra vannkran

Quooker er en barnesikret ekstra vannkran. Kranen plasseres i vasken eller på kjøkkenbenken, beholderen i skapet under. Trykk og drei på håndtaket, så strømmer kokende og helt rent vann ut av kranen fra den vakuumisolerte beholderen.

Quookerbrukere finner stadig nye måter å bruke vannkranen på. Den mest opplagte er å bruke den til å lage te eller kaffe, og den siste tilføyelsen på listen er at den kan brukes til posjering av fisk. Du kan selvfølgelig også fylle kokende vann i pastakjelen, forvelle grønnsaker, varme tallerkener, sterilisere skjærebrett, varme melk til babyen, flå tomater, fjerne stearin fra lysestaker og mye mer.

Hvert år skjer det tusenvis av skåldingsulykker med blant annet vannkokere som velter, og mange av ulykkene involverer dessverre små barn. Quooker er derimot fastmontert i benkeplaten, barnesikret med en trykk og dreimekanisme og tuten er isolert. Dessuten kommer ikke vannet ut i en hard stråle, men i en lett dusj blandet med luft, og det reduserer risikoen for skålding ytterligere.

Mer om produktet

Quooker COMBI er en kombinasjon av den kokende vannkran og varmtvannsbeholder.

En beholder i kjøkkenskapet som ikke bare leverer kokende vann (100 grader) via Quooker-kranen, men også varmt vann (50-65 grader) via det vanlige blandebatteriet. COMBI har altså en

dobbeltfunksjon: én installasjon betjener begge kranene på kjøkkenbenken. Dessuten er Quooker den første varmtvannsbeholderen i verden med vakuumisolasjon.

Takket være dette prinsippet er Quooker ekstremt økonomisk, faktisk mindre enn 20 øre om dagen på standby, og dessuten svært kompakt. Quookerbeholderen passer inn i selv det minste kjøkkenskap.

Forskjellig design

Quooker fås i flere forskjellige design og materialer, så de matcher ditt alminnelige blandebatteri. Alt som trengs er adgang til kaldt vann og strøm. Din VVS-installatør eller deg selv monterer typisk en Quooker på om lag time, i enten ditt nye eller eksisterende kjøkken.

Quooker er produktsertifisert i Norge av SINTEF Byggforsk.

Pris: Fra 9990 kroner.

Webside: www.quooker.no