Skinke Santa Kristina forrett
Skinke Santa Kristina forrett

To priser til Santa Kristina

Årets beste spekeskinke er kåret, og St. Kristina spekeskinke fra Gilde gikk av med seieren da bransjens egne fagfolk skulle bedømme landets beste spekeskinke under NM i kjøttprodukter 2010. I tillegg vant St. Kristina tittelen som Norgesmester.

Publisert

Santa Kristina spekeskinke brukt som forrett.

- Vi hos Nortura er veldig fornøyd med å gå til topps med St. Kristina i denne klassen, og er glade for å kunne tilby våre kunder vinnerproduktet, heter det i en pressemelding.

St. Kristina

Santa Kristina er en langtidsmodnet norsk spekeskinke av beste kvalitet, inspirert av sydeuropeisk spekemat-tradisjon. For å få frem en skinke med rett kvalitet, benyttes en type “skinkegris”, med mer fettmarmorering i kjøttet, riktig spekk- kvalitet og tykkelse.

Skinkegrisen fôres med eget spesialfôr og har en høyere slaktevekt enn vanlig gris.

Skinkene saltes, modnes og tørkes i minimum 12 måneder. Vekt, salting, temperatur, luftfuktighet og tid styres slik at skinkene utvikler en fyldig aroma. Alt dette sikrer en velutviklet smak og karakter.

Skinkegris fra Hedmark

Det er bare to gårder i Norge som produserer skinkegris under merkenavnet St. Kristina.

Begge gårdene ligger i nærheten av Mjøsa i Hedmark fylke, som er et av Norges mest fruktbare landbruksområder.

Powered by Labrador CMS