Margarindispenser trykk
Margarindispenser trykk

Ny margarindispenser for buffeen

Mills Proff Partner kan nå tilby en ny margarindispenser for buffeen. Gjestene kan nå forsyne seg av kjølt margarin, direkte fra en dispenser. Et trykk på dispenseren og du får en porsjon plantemargarin. Tilbakemeldingene fra hotellet som har prøvd ut maskinen er utelukkende positive.

Publisert

Den nye margarindispenseren som Mills Proff Partner har utviklet. (Foto: Morten Holt)

Med den nye dispenseren unngås servering av smør og margarin i skåler og åpne pakninger, der temperaturen fort blir for høy og kanskje flere forsyner seg fra samme sted. Med andre ord, slutt på åpne skåler med svett smør fulle av brødsmuler. Og du slipper både omporsjonering og oppvask.

– Dette er enkelt, miljøvennlig og hygienisk. Dispenseren inneholder margarin som tilsvarer ca 80-90 porsjoner, deretter etterfylles den på en enkel måte, opplyser produktsjef i Mills DA, Magnus Hansen, som legger til at produktet var i salg fra 1. mai.

– Veldig fornøyd

Hovmester Caroline Nordby (til venstre) og restaurantsjef Wenche Brunæs på Rica Victoria Hotel i Oslo er storfornøyd med hvordan margarindispenseren har fungert. (Foto: Morten Holt)

Tilbakemelding etter en markedstest viser at dispenseren fungerer svært godt i drift, og virker forenklende for personalet som betjener buffeen. Prosjektet som har ført frem til denne dispenseren startet på bakgrunn av en henvendelse fra Rica Hotels.

Både hovmester Caroline Nordby og restaurantsjef Wenche Brunæs på Rica Victoria i Oslo er storfornøyd med nyskapningen:

Sju gram per trykk

– Vi har hatt den hos oss i et halvt år som et pilotprosjekt fra Mills, og tilbakemeldingene fra alle hold er positive. Vi har hatt stor glede av den, sier Nordby.

– Den er enkel og grei å bruke for gjestene, og samtidig letter det vårt arbeid. Dessuten er alt svinn borte. Da vi ble svanemerket, ville vi presentere noe annet på buffeen enn en halv kilos smørklump, og dette var for oss en fin løsning, sier Brunæs.

Brunæs forteller videre at de etterfyller gjennomsnittlig hver tredje dag. Hver pakke som skiftes veier i underkant av 600 gram, og for hvert trykk kommer det ut sju gram margarin.

Ideen

– Som følge av at enkelte serveringssteder er miljøsertifisert, får de som krav å redusere bruken av kuvertemballasje. Margarindispenseren er et tiltak fra Mills Proff Partner for å tilfredsstille disse kravene, sier Magnus Hansen.

Enkelt og greit. Nå kan du få margarin på denne måten. Hvert trykk gir sju gram. (Foto: Morten Holt)

– Dispenseren har flere fordeler. Margarinen oppbevares i et lukket og kjølt system frem til den porsjoneres på gjestens tallerken eller brødskive. Dette sikrer mattrygghet, riktig kvalitet, og gir en betydelig økning i margarinens holdbarhet på buffeen. Den er også arbeidsbesparende, man unngår omporsjonering i skåler, ekstra oppvask og konstant oppfølging på buffeen, mener Hansen.

Lite svinn

Dispenserløsningen er et trygt alternativ både for serveringsstedet og gjesten. I tillegg er dispenseren besparende for miljøet fordi den reduserer margarinsvinnet til et minimum.

Dispenseren krever kun en grundig rengjøring per uke, hvor de delene som er kontakt med margarin skal vaskes i såpe og vann. De aller fleste delene kan tas i oppvaskmaskin, bare silikon og gummipakninger må vaskes for hånd.

Les mer om dispenseren på www.millsproffpartner.no

Du kan også lese mer om margarindispenseren i neste nummer av Horeca, nummer 4 2010.

Du kan abonnere på Horeca her

"
Powered by Labrador CMS