Stange Gård Spesialitet.jpg
Stange Gård Spesialitet.jpg

Landkylling fra Stange ble Spesialitet nummer 200

Stanges Gårdsprodukter fikk denne uka det synlige beviset på at deres Landkylling, sauser og kraft er godkjent som spesialiteter av KSL Matmerk. Dermed passerte tallet på norske matspesialiteter 200.

Publisert

Stanges Gårdsprodukter fikk denne uka det synlige beviset på at deres Landkylling, sauser og kraft er godkjent som spesialiteter av KSL Matmerk. Dermed passerte tallet på norske matspesialiteter 200. Fra venstre Arnt Harald Stange, Cie Bahre, Petter Aronsen (Stanges Gårdsprodukter) og Arne S. Modahl (KSL Matmerk)

- For Stange er dette en veldig spesiell dag. Det er en anerkjennelse av det vi begynte med for 20 år sidenog et bevis på at vi lager noe som er veldig bra, sa daglig leder Peder Bahre under diplomoverrekkelsen.

Rødvinsaus fra Stange Gårdsprodukter. (Foto: Produsenten)

I diplomteksten fra KSL Matmerk heter det blant annet at landkyllingen fra Stange var den første norske kyllingen som kunne leve opp til kravene fra de beste spisestedene.

Mange spesialiteter

Det er hele 15 produkter fra Stanges Gårdsprodukter som nå kan bruke Spesialitetmerket fra KSL Matmerk: Hel kylling, bryst, lår, vinger, vingebog, lårstek, kyllinglever, kyllingconfit, kyllingkraft, villsaukraft, rødvinsaus, peppersaus, soppsaus, urtesaus og saus med provêncekrydder.

Med produktene fra Stange er det nå over 200 matspesialiteter som har fått godkjenning fra KSL Matmerk.

Les om alle de 200 Spesialitet-produktene her

"

Fra Stange Gård.

Populære kyllinger

Stanges produkter har vært godt kjent blant matinteresserte i nesten 20 år. I begynnelsen var det kun utvalgte restauranter i Oslo som kjøpte Arnt Harald Stange frittgående kyllinger. Etter hvert har produktene blitt tilgjengelige for forbrukerne i matforretningene.

Tilfeldig start

At Arnt Harald Stange startet med sine spesielle Stangekyllinger skjedde nærmest ved en tilfeldighet. Stange var lei av at alle kyllingene man fikk tak i var like små, og fikk seg noen egne på gården. Problemet for Stange var at han ikke likte å slakte fuglene.

- Så de ble veldig store etterhvert, fortalte Stange til en humrende forsamling. Da han omsider fikk dem slaktet og tilberedt ventet det ham en aha-opplevelse. Det var ikke bare Arnt Harald Stange som ble begeistret for smaken, og snart sto eksklusive Oslo-restauranter på kundelisten.

Les mer på Stanges Gårdsprodukters hjemmeside

Spesialfôr

Flere av Norges beste kokker har vært med på å justere fôret for å få en best mulig kjøttkvalitet.

Fôret består utelukkende av vegetabilsk hvete, havre og mais, og er helt uten medikamenter og vekstfremmende stoffer. Dermed bruker kyllingene lenger tid på å vokse seg store.

Kraftig vekst

At produktene fra Stanges Gårdsprodukter har stigende popularitet viser seg tydelig i omsetningstallene. I 2009 var omsetningen på 36 millioner kroner, en økning på hele ti millioner kroner sammenlignet med året før.

Sausene fra Stange som kom på markedet for et års tid siden har vist seg så populære at de nå må investere i større kjeler for å kunne møte etterspørselen.

Se også KSL Matmerks hjemmeside

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS