Egg påske

Dobler salget av egg og kylling til påske

Nordmenn har en stadig økende appetitt på egg og kylling til påske. Nå spiser folk egg til frokost, kyllingpølse på skituren og kylling til middag. Vi spiser om lag 23 millioner egg i løpet av de fem påskedagene fra skjærtorsdag til andre påskedag.

Publisert

Nordmenn spiser 23 millioner egg i påskehelga. (Illustrasjonsfoto)

- Vi vet at folk hamstrer egg til påske. I de siste årene har vi sett at folk også er tidlig ute for å sikre seg kylling, sier Bjørnar Hagebakken, daglig leder i Den Stolte Hane.

Firma i utvikling

Tall fra 2007 og prognose for 2009 viser at Den Stolte Hane på to år har fordoblet salget ut til butikker i ukene i forkant av påsken. Og økningen kommer ikke bare på egg. Nå vil stadig flere grille kyllingpølse på turbålet i påsken.

- Kylling er enkel mat både til hverdag og høytid. I tillegg til at det er sunt, påpeker Hagebakken, som legger til at den gode økningen for kylling- og kalkunprodukter er noe overraskende i en periode hvor lammelår og lammestek har en solid posisjon.

Fem egg per nordmann i påsken

Ifølge Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt, dobles eggforbruket i påskehøytiden i Norge. Vi spiser om lag 23 millioner egg i løpet av de fem påskedagene fra skjærtorsdag til andre påskedag.

- Vi tar en stadig større andel av markedet, både på egg og hvitt kjøtt. Vi klarer å levere nok til folk denne påsken også, sier Hagebakken stolt.

Fakta Den Stolte Hane

Den Stolte Hane...

*.. er leverandør av egg, kylling og kalkun til det norske dagligvare- og industrimarkedet.

*.. har en markedsandel i Norge i 2009 på om lag 17 prosent innen hvitt kjøtt.

*.. tilbyr den norske forbrukeren et bredt, sunt og ferskt sortiment, med fokus på kategoriutvikling og nyskapning.

*.. er datterselskap av Cardinal Foods, og er et merkevareselskap innen kategorien egg og hvitt kjøtt.

Les mer om Den Stolte Hane her

"
Powered by Labrador CMS