Mills Delikat Porsjonssild
Mills Delikat Porsjonssild

Delikat sild i 65g kuvertbeger

Mills Proff Partner har lansert fire sildevarianter i praktisk kuvertpakning. Med kuvertpakninger forhindres svinn og søl på bufféen og i diskene. Samtidig får kjøkkenet en enklere jobb.  

Publisert

Du slipper utporsjonering i krukker og skåler og man slipper å kaste sild som har stått ute for lenge. Gjestene får en hygienisk pakning som er lett å åpne og som rekker til en til to brødskiver.

En sterk nyhet for alle som er glad i meksikansk mat er Delikat Salsasild, som er en blanding av sild i små biter, finhakket tomat, hakket løk og jalapenos.

Modernisert pakning og modernisert innhold

- Før vi laget Delikat sild i kuvertpakninger tenkte vi nøye igjennom hva vi kunne gjøre for å forbedre og modernisere den tradisjonelle silda på glass. Mange synes at den vanlige silda er kuttet i for store biter. Derfor er den nye kuvertpakningen fylt med mindre biter saftig sild, finhakket løk og masse god smak. Og med Salsasild intro­duseres den første spenstige nye sildevarianten, heter det i en pressemelding fra Mills Proff Partner.

Mindre svinn

Sild som er utporsjonert i krukker og skåler, har begrenset holdbarhet. Silda som står igjen etter en lang dag forringes relativt raskt og må til slutt kastes. Med kuvert­pakninger kan silda tas tilbake til kjølerommet. Svinnet reduseres til et minimum.

Det blir også lettere å by på flere sildevarianter siden en ikke trenger å sette frem så mye av gangen.

Hygiene og matsikkerhet

Kuvertpakket sild kommer ikke i kontakt med verken kjøkkenredskaper, betjening eller gjester før den blir åpnet og spist. Derfor kan den også trygt legges tilbake på kjølerommet. Dette er viktig for mattryggheten. Silda er dessuten sporbar tilbake til fiskemottaket.

- Mange vil tro at flere små pakninger forurenser mer enn én stor. Slik er det nød­vendigvis ikke. Det kreves mer ressurser til fangst, produksjon og foredling av selve matproduktet enn det gjør til produksjon av emballasjen. Å kaste mat er mer miljøbelastende enn å kaste emballasje. Reduksjon av matsvinn er derfor godt miljøarbeid, og mindre emballasjestørrelser kan være nøkkelen. Pakningene er også merket med gjenvinningsmerke og "grønt punkt", heter det i meldingen.