Rekesmørbrød Svein Jæger Hansen

Her er finalistene i NM i rekesmørbrød

Finalistene til NM i rekesmørbrød er nå klare. Fem utøverne skal delta i den endelige finalen, so arrangeres under Smak 2011 på Norges Varemesse, nærmere bestemt torsdag 10. februar. Finalistene er Atle Lura, Lars Stefan Sandernas, Svein Jæger Hansen, Lisbeth Størvold og Thomas Hoven.

Publisert

”Rekesmørbrød fra den arktiske sone” er Svein Jæger Hansens bidrag i finalen i NM i rekesmørbrød.

Finalistene har blitt nøye utvalgt av en fagjury bestående av Gunnar Hvarnes, kokk på Gastronomisk Institutt og bronsevinner i årets Bocuse d´Or, Jon Nordbø salgssjef i Polar Seafood, Kristine Hartviksen, president i Norges Kokkemesteres Landsforening og kjøkkensjef og opplæringsansvarlig i Mills Proff Partner, Tomas E. Karlsen.

Kjøkkensjef på Meyergården, Svein Jæger Hansen, er en av finalistene i reke-NM.(Foto: Klaus Solbakken, Rana Blad)

Finalistene

Her er de fem finalistene som er plukket ut;

* Atle Lura, kjøkkensjef Wilberg AS, Stavanger

* Lars Stefan Sandernas, kitchen production manager, Ikea Food Furuset, Oslo

* Svein Jæger Hansen, kjøkkensjef Meyergården Hotell, Mo i Rana

* Thomas Hoven, food & beverage-manager Best Western Stav Hotell, Hommelvik

* Lisbeth Størvold, Rica Nidelven, Trondheim

Smak og kreativitet

- Smak, kreativitet og relevant bruk av råvarer og ikke minst presentasjon, var viktige kriterier som lå til grunn for utvelgelsen av finalistene, forteller Tomas E. Karlsen i Mills.

– Deltakerne ble også bedømt ut ifra kalkyle, resept samt relevant innslag av produkter fra Mills Proff Partner. Vi fikk inn utrolig mange flotte forslag og så juryen hadde en krevende oppgave, understreker han.

Lisbeth Størvold (til høyre på bildet) fra Rica Nidelven er finaliste i NM i rekesmørbrød. (Foto: Morten Holt)

Tur til VM i skreifiske

I en melding fra Mills heter det at "Mills har store forventninger til finalen og håper på mange skuelystne publikummere på Lillestrøm 10. februar. Her skal det lages seks ulike rekesmørbrød, fire til dommerne og to beregnet for foto.

Finalen arrangeres torsdag 10.februar kl 17.00 på Smak 2011 på Norges Varemesse. Speaker i finalen er Harald Osa.

- Den heldige vinneren får en drømmetur med følge til VM i Skreifiske i Lofoten i slutten av mars, i tillegg til heder og ære, forteller opplæringsansvarlig Tomas E. Karlsen.

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS