0315-horeca

Horeca 3/2015

I dette nummeret kan du blant annet lese om forskeren Charles Spence, som har skrevet boka «The Perfect Meal», der han oppfordrer restaurantledere og kokker til også å stimulere gjestenes hjerner. – Da får kundene dine en bedre matopplevelse, mener Spence.

Publisert

I tillegg til hjerneføde, kan du lese om følgende:

Bemanner hoteller og restauranter

I en tid med kokkemangel, satser svenske RestaurangAssistans på å leie ut kokker og andre ansatte til hoteller, restauranter og serveringssteder med personalmangel.

Denne våren har de to gründerne James Lorentzon og Jesper Grape sett over grensen mot vest, og etablert selskapet RestaurantAssistanse AS i Oslo. Målet er en omsetning på 30 millioner kroner i 2017 – fordelt på om lag 100 årsverk.

– Vår ambisjon er å bli det største bemanningsselskapet innen den nisjen vi spesialiserer oss på – horecamarkedet, i Oslo-regionen, sier Jesper Grape, som legger til at RestaurantAssistanses første utleie skjedde i februar.

Typebedrift i Longyearbyen

Røff innredning og ujålete meny selger i Arktis. – I sesongen er kapasiteten sprengt. Vi har rett og slett ikke plass til flere, sier Jørn Kjetil Hansen til Horeca.

Hansen er sjef på Kroa i Longyearbyen. Siden han begynte for 14 år siden, er omsetningen tredoblet. Hyggelige tall er det på bunnlinjen. – Det har skjedd veldig mye i reiselivsbransjen her. I 2007–08 tok det helt av, forteller Hansen. Hjørnesteinsbedriften Store Norske sliter tungt, mens reiselivet er i kraftig vekst med flere store hotellprosjekter på vei.

Les mer om Ørjans mat

Ørjan Johannessen opplevde sin store drøm da han vant Bocuse d’Or i januar i år. Parallelt med jobbingen mot Bocuse d’Or, har han sammen med Eirik Nilsen hos Impuls laget en bok, som ble utgitt denne våren. «Ørjans mat» er en gjennomarbeidet og god bok. Les mer om boka i Horeca nummer 3 2015, der vi også har klippet ut noen av Ørjans oppskrifter.

Lederskifte i BFSN

På årsmøtet i april ble det klart; etter 12 år blir det lederskifte i Bransjeforening for Storkjøkkenleverandører i Norge. Den avtroppende lederen Arne Dalseng er vårt portrett i denne utgaven, men les også om Steinar Stensson, som tar over vervet som daglig leder 1. september i år.

76 sider med horeca-stoff

I den tredje utgaven av Horeca – med 76 sider spekket med nyttig lesestoff for bransjefolk, finner du ellers store artikler om Årets Kokk 2015, om «kokkejævelen» Asbjørn Sandøy i Alta, om Matomsorgsprisen, som i 2015 deles ut for 10. gang, om Smalahovetunet ved Voss, om hvordan du leder utlendinger i horecabransjen og om St. Helena Distillery, verdens mest avsidesliggende bryggeri og statistikk for storkjøkkenmarkedet i 2014.

Ellers kan du også lese mer om Scandics nye frokostsatsing – der de har plukket ut det beste fra Scandic og Ricas tidligere frokosttilbud, og om Odfjells vinsuksess i Chile.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden Rundt, Produkter, Bransjejus og Bransjekalender.

Powered by Labrador CMS