Administrerende direktør og gründer av Celeri, Kim Humborstad
Administrerende direktør og gründer av Celeri, Kim Humborstad.

Lønnsutbetaling i sanntid – ny løsning for horecabransjen

Startupen Celeri vil endre måten lønnsutbetalinger håndteres på i horecabransjen.

Tidligere i år lanserte den norske Celeri et produkt for sanntidsutbetaling av lønn, også kjent som «earned wage access».

Mer attraktive for unge, deltidsansatte og innleide medarbeidere

Med denne løsningen kan hotell-, restaurant- og cateringbedrifter gjøre seg mer attraktive for unge, deltidsansatte og innleide medarbeidere.

– I en bransje som ofte benytter seg av midlertidige og sesongbaserte ansatte, er behovet for fleksible og raskere lønnsutbetalingsløsninger større enn noensinne, sier administrerende direktør og gründer av Celeri, Kim Humborstad.

Fornøyde, unge arbeidstakere

Illustrasjon:

Ideen bak sanntidslønn er å gi unge arbeidere bedre likviditet, slik at de både tar bedre økonomiske beslutninger i hverdagen, men også at de får økt motivasjon og arbeidslyst.

Celeris løsning gir ansatte mulighet til å motta lønn, eller deler av lønna, når de selv ønsker det, som et alternativ til månedlige utbetalinger.

– Her må bransjen tilpasse seg et nytt arbeidsmarked og en ny generasjon. Unge arbeidstakere forventer større fleksibilitet i dag og er ikke så glad i å vente på ting. Ved å tilby lønn når de trenger det, kan horecabransjen gjøre seg mer attraktiv for en stor gruppe arbeidstakere, sier Humborstad.

Humborstad, som tidligere startet og børsnoterte Zwipe, fortsetter:

– Den tradisjonelle månedslønnen fungerer ikke godt nok for mange som jobber deltid eller i midlertidige stillinger. Med sanntidsutbetaling kan horecaaktører tiltrekke seg, og holde på talenter som de ellers ikke ville appellert til.

Økt lønnsfrekvens – økt motivasjon

En utfordring Celeri har plukket opp blant aktører i horecabransjen er problemer med å fylle ugunstige vakter, spesielt på dagene lengst unna lønningsdag.

Dette kan skyldes at ansatte ofte er mindre motiverte til å jobbe når lønnen er flere uker unna.

– Dette problemet er det flere i bransjen som snakker om. Ved å gi de ansatte muligheten til å få utbetalt lønnen rett etter at arbeidsdagen er utført vil denne utfordringen fordufte. Sanntidslønn øker både motivasjonen og tilgjengeligheten til de ansatte, sier Humborstad.

Enkel registrering

En viktig jobb for Humborstad og Celeri har vært å gjøre det veldig enkelt for bedriftene å tilby tjenesten til ansatte.

– Selv om vi er trygge på at ansatte vil like Celeri, er vi helt avhengige av at det er veldig enkelt for arbeidsgiverne å komme i gang, og at det er lite tidkrevende å administrere.

Registrering og oppretting av konto og det å gi tilgang arbeidstakere skjer på noen minutter. På baksiden integrerer vi Celeri med bedriftenes lønnssystemer og regnskapsprogrammer slik at rutinene for arbeidsgiver ikke endres, sier Humborstad.

Storbritannia og USA leder vei

Sanntidsbetaling av lønn er nytt i Skandinavia, men har allerede fått stor oppslutning i USA. I Storbritannia får over fire millioner arbeidstakere nå får betalt på denne måten.

Ifølge statistikk ønsker 80 % av de britiske arbeidstakerne seg en løsning som gir dem tilgang til opptjent lønn før lønningsdagen.

Dette viser en tydelig trend mot mer fleksible betalingsløsninger. Celeri har allerede rundt 2500 unge mennesker på venteliste som ønsker å få lønn på denne måten.

– Dette viser en tydelig etterspørsel, men vår vei inn i markedet er gjennom samarbeid med bransjen. Ved å jobbe tett med bedrifter i horecasektoren kan vi sikre en smidig implementering av denne lønnsløsningen, sier Humborstad.

Les mer på Celeri.today

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS