Andreas Enger Fjellheim med deler av vinnerteamet etter seieren i Global Young Chef Challenge 2024.
Andreas Enger Fjellheim med deler av vinnerteamet etter seieren i Global Young Chef Challenge 2024 i Singapore.

Enger Fjellheim til topps i Global Young Chef Challenge

Andreas Enger Fjellheim (24) fra Aurskog er verdens beste unge kokk. Fredag 25. oktober vant han gull i Global Young Chef Challenge («Hans Bueschkens Trophy»).

Global Young Chef Challenge er Worldchefs-konkurransen, der verdens beste kokker under 25 år møtes annet hvert år.

Levert topp-prestasjoner over tid

Enger Fjellheim har kvalifisert seg gjennom topp-prestasjoner i de regionale Worldchefs-semfinalene. I finalen i Global Chef Challenge samles de beste og flinkeste for å vise hvordan de mestrer kokkekunsten.

24-åringen fra Aurskog vant i tillegg prisen for beste rett av kalv, og den utrolig viktige bærekraftprisen.

«Hans Bueschkens Trophy»

«Hans Bueschkens Trophy» er etter tidligere Worldchefs president og kokk.

Hans J. Bueschkens, han var den som innførte konkurransen, for å fremme og utvikle unge kokkers talent og gjøre de klare for en livslang karriere på i kokkeyrket.

Landslagskokk

Andreas Enger Fjellheim har, tross sin unge alder (24 år), allerede masse konkurranseerfaring gjennom NKL. Han er med på de norske kokkelandslagene.

Han har jobbet målrettet og dedikert sammen med sitt eget team.

 I teamet har han hatt god støtte av samboer Mari Stedje, Trym Karlsen, Lea Friis Henriksen, Aleksander Strand Næss og sin trofaste mentor Christer Rødseth, for øvrig også fra Aurskog.

«Norske Kokkers Landsforening er utrolig stolte over Enger Fjellheims prestasjon og hvordan han jobber for å nå sine mål og ambisjoner. Han er uten tvil en stjerne, som vi håper vil skinne lenge og bli ikke overrasket om dere ser han i nye kokkekonkurranser», skriver NKL i en pressemelding.

Dette er Enger Fjellheims vinnerretter

Under bildene av rettene Andreas Enger Fjellheim vant med.

Forrett

Varm sjømatforrett med «Sterling White Kveite» og bruk av Koppert karse-produkt.
Varm sjømatforrett med «Sterling White Kveite» og bruk av Koppert karse-produkt.

Hovedrett

Hovedrett med Van Drie kalvemørbrad og kalvelever med passende stivelse og komplimenter.
Hovedrett med Van Drie kalvemørbrad og kalvelever med passende stivelse og komplimenter.

Dessert

Dessert med Valrhona Grand Cru Guanaja 70 %, Dilmah Tea og 1 Les Vergers Boiron-produkt.
Dessert med Valrhona Grand Cru Guanaja 70 %, Dilmah Tea og 1 Les Vergers Boiron-produkt.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS