
Har servert i Global Chefs Challenge
Thomas Borgan har levert sine retter i Global Chefs Challenge 2016 til dommerne i Thessaloniki. Nå er det bare å vente på resultatet. Her kan du se hva den norske deltakeren har servert.
Norge er tittelforsvarer. For to år siden (2014) vant Christopher W. Davidsen konkurransen under WACS 2014.
Nå foregår WACS i Thessaloniki i Hellas, og Thomas Johansen Borgan, opprinnelig fra Rørvik, men som nå arbeider hos Kontrast Catering i Trondheim, er Norges deltaker. Han vant det nordiske uttaket.
Borgan var i aksjon søndag Med seg i boksen hadde han Martin Hovdal (commis). 20 kokker fra hele verden deltar, og det konkurreres også i dag mandag og i morgen tirsdag. Det endelige resultatet blir klart tirsdag kveld.

Godt støtteapparat
– Jeg har ett godt støtteapparat rundt meg, og vi har trent hardt de to siste månedene. Det dukker sikkert opp noe uventet, men vi er sterke i hodet og skal klare å takle det, sier Thomas Borgan til NKL.no.
Tidligere har han blant annet vunnetr NM i kokkekunst (2012) og Nordic Chef of The Year (2013)
Les også: Johansen Borgan vant NM i kokkekunst
Les også: Gull til Johansen Borgan i Nordic Chef of The Year

«Offisielt» VM
Global Chefs Challenge rangeres absolutt blant de mest prestisjefylte kokkekonkurransene i verden, og blir omtalt som et «offisielt» VM i kokkekunst. For de fleste kokker er det imidlertid større å vinne Bocuse d'Or, som regnes som et «uoffisielt» VM.
Dette har TeamBorgan servert i dag
Forrett: Foie gras «rød kål»

* Epleskive fylt med steinsopp og mandler
* Kastanjepraline, pære og stekt kyllingskinn
* Syltet løk og grannskudd
* Kyllingjuice med Rougie foie gras

Sterling-kveite og laks med sjøaromaer
* Sterling-kveite og laks med sjøaromaer
* Agurk, røkt kamskjell og wasabi
* Kålrabi og ertevariasjon
* Nepe og kremet fiskesaus

Hovedrett
* Kalvefilet tilsmakt med trøffel og morkel
* Gulløye-poteter and kalvebog- og blodpølse
* Gulrot og gulbete
* Terte med brissel, kantareller og jordskokk
* Morkelemulsjon og kalvesaus med lakris
Dessert
* Valhrona Manjari sjokoladekake
* Sjokolade og te creameux
* Pære- og ingefærkrem
* Eplesmultring og sitron-curd med pistasj
* Eple- og rosesorbet
* Vanilje- og Dilmah-te-saus
Her kan du lese hva NKL skriver fra sitt opphold i Hellas
Kilde: NKL.no
Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)
Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her
Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL)
Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) er en nasjonal organisasjon som har til formål å fremme kokkefaget.
Norges Kokkemesteres Landsforening ble etablert i 1954. Frem til 1996 ble foreningen drevet gjennom tillitsverv og på dugnadsbasis.
I 1996 etablerte Norges Kokkemesteres Landsforening et eget kontor med en daglig leder til å administrere driften.
Norges Kokkemesteres Landsforening består av 21 laug fordelt over hele landet. Antall medlemmer i de forskjellige laug varierer veldig fra det minste lauget med åtte medlemmer til de større laugene med opptil 190 medlemmer.
Aktiviteten i laugene er veldig stor, og de fleste laug har sine egne årlige arrangementer, enten alene eller sammen med NKL. Av de største og mest besøkte arrangementene finner vi NM i kokkekunst og Norgescup for kokk- og servitørlærlinger.
Formenn og presidenter i Norges Kokkemesteres Landsforening (president-vervet ble innført i 2009)
1954-1955: Kåre Åsheim
1955-1959: Paul Schaltenbrand †
1959-1961: Roald Thrøye
1961-1965: Per Nicolaisen
1965-1965: Tore Hovland
1965-1971: Paul Schaltenbrand †
1971-1975: Tore Hovland
1975-1981: Arvid Skogseth
1981-1985: Edgar Ludl
1985-1989: Folke Sundquist †
1989-1995: Lauritz W. Hansen
1995-1999: Svein M. Gjønvik
1999-2003: Einar Øverås
2003-2004: Per Lauritz Lien
2005-2009: Håkon Reigstad
2009- 2015: Kristine H. Hartviksen
2015- d.d: Elisabeth Bryne