SmagogBehagHansPetterKlemmetsenKatrineKleveland2

Gikk rett til topps i Ganefart

I fjor åpnet den lille lunsjbaren Smag & Behag i Storgaten i Grimstad. Bare ett år senere gikk spisestedet helt til topps i den nasjonale konkurransen Ganefart. Sjefen for spisestedet, Hans Petter Klemmetsen, synes det er en stor anerkjennelse for å bli landsvinner.

Publisert

Regionvinneren i Agder og Rogaland, Smag & Behag i Grimstad, ble vinner av Ganefart 2012. (Foto: Smag & Behag)

– Det er gøy å få lønn for strevet. Det bekrefter at vi har gjort noe riktig dette året, sa Klemmetsen da han denne uka mottok prisen og 50 000 kroner av statssekretær Harald O. Buttedahl i Landbruks- og matdepartementet under utdelingen på Sundvolden Hotel.

Pekte seg ut

Ganefartvinner Hans Petter Klemmetsen, som driver Smag & Behag, sammen med leder i Norges Bygdekvinnelag, Kathrine Kleveland, som også har sittet i juryen.

I juryens begrunnelse heter det at lunsjbaren pekte seg klart ut i konkurransen.

Daglig leder Hans Petter Klemmetsen fremheves som en som er tydelig opptatt av lokale råvarer og kortreist mat.

”Stedet har en egen ansatt som jobber med å reise rundt og hente inn mat fra små leverandører for å få ting så friskt og så nært som mulig. Maten er meget vellaget, satt sammen i gode smakskombinasjoner og servert i en stilfull restaurant. Smag & Behag er et sted med en rød tråd gjennom det hele... Juryen har tiltro til at Smag og Behag vil være et lokomotiv i regionen når det gjelder å se potensialet i bruk av lokale retter og råvarer.", heter det blant annet i begrunnelsen.

Stedet oppnådde toppscore i samtlige kategorier i den regionale testingen.

– Konseptet med lunsjbar (åpningstid mellom 10 og 17) gir mulighet for at andre spisegjester enn de som er ute på kveldstid kan bli kjent med sørlandske matspesialiteter og råvarer. Barn kan få halve porsjoner av den samme maten som tilbys voksne. Dette er også en fin måte å formidle lokale smaker og retter til den oppvoksende generasjon, sa statssekretær Buttedahl under utdelingen.

Bakgrunn

Bak Ganefart står Landbruks- og matdepartementet, Norges Bygdekvinnelag og Innovasjon Norge. Nesten 200 spisesteder landet over er vurdert i konkurransen. Konkurransen Ganefart har vært arrangert annethvert år siden 2006 for å finne frem til den kroa eller spisestedet langs norske veier og vann som er best på å servere mat med lokale råvarer og lokal matkultur.

Første året vant Bios cafe i Troms. I 2008 vant Ingers kro i Myrland ved Skarveheimen, mens Gloppen hotell i Sandane vant i 2010.

Juryen

Juryen har bestått av Katrine Kleveland (leder i Norges Bygdekvinnelag), Harald O. Buttedahl (statssekretær i Landbruks- og Matdepartementet), Gunn Ovesen (Innovasjon Norge) og Jarle Baer (kokk på Oslo Spiseforretning).

Les mer på Ganefart.no eller Bygdekvinnelaget.no

Regionvinnerne i 2012

Her er en oversikt over alle regionvinnerne

Region Hedmark/Oppland: Torsætra, Skreia, Oppland

Region Trøndelag/Møre og Romsdal: Nilsgardstunet, Stordal, Møre og Romsdal

Region Agder og Rogaland: Smag & Behag, Grimstad, Aust-Agder (landsvinner)

Region Hordaland og Sogn og Fjordane: Bekkjarvik Gjestgiveri, Austevoll, Hordaland

Region Buskerud, Telemark og Vestfold: Gretteberg kafe, Haugastøl, Buskerud

Region Akershus, Østfold og Oslo: Villa Mat og Mer, Mysen, Østfold

Region Troms og Finnmark: Røkenes Gård og Gjestehus, Ervika, Troms

Region Nordland: Restaurant Bojer, Thon Hotels, Svolvær

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS