Ganefart_telemark

Lokalt langs veien

Også Telemarks Bygdekvinnelag er i full gang med å spre Ganefart-ordet. Fylkesleder Tove Hoppestad håper årets sesong vil få deltakerne til å satse på markedsføring av lokalmat.

Publisert

Fylkeslederen (til venstre på bildet) forteller at et viktig mål for årets Ganefart-arrangement er å profilere lokale retter og råvarer.

Lokalt på spisekartet

Hun håper at flere som serverer lokalprodusert mat begynner å markedsføre hva de har å by på.

- Det kan gjøres gjennom å bruke menyen til å peke ut hva som er lokalt og hvor råvarene kommer fra. For eksempel kan de som serverer and fra Holte Gås og And, eller røye fra Tokke, fortelle om dette på matkartet. Utfordringen er gjøre de reisende klar over hvor de kan finne ekte lokalmat, og informere om råvarene, forklarer Hoppestad.

Stolthet og hygiene

I tillegg til maten, er det dessuten viktig å være orientert om stedet:

- Vi ønsker at betjeningen skal være ambassadør for egen bygd, og vise at de er stolte av at de har noe spesielt å tilby. Og ikke minst er det viktig at de er hyggelige.

Videre forteller hun at de vil se etter hva som blir gjort ut av et måltid.

- Altfor mange i bransjen driver bare med ren foring. Vi ser etter de som gjør en innsats for at måltidet skal bli en opplevelse.

Et annet viktig kriterium er hygiene:

- Spisestedet skal være rent og pent. Spesielt når det gjelder inngangsparti og toaletter har mange et stort forbedringspotensiale.

Egen premie

Hoppestad forteller at lokallagene i fylket aktivt oppfordrer spisesteder til å melde seg på årest sesong.

Telemark er i samme Ganefart-region som Vestfold og Buskerud. I 2006 var begge regionens vinnere fra Telemark, og Hoppestad håper dette har gitt mersmak slik at flere melder seg på i år.

Hun kan blant annet friste med at de i fylkeslaget har planer om å gjøre litt ekstra stas på den som peker seg mest ut i hjemtraktene:

- Vi kommer til å ha vår egen kåring av fylkets beste, og vinneren vil få en liten overraskelse, avslører hun.

"
Powered by Labrador CMS