Bjørn Svensson (nummer tre fra venstre) og teamet på Galt. (Fot0: Restauranten)
Bjørn Svensson (nummer tre fra venstre) og teamet på Galt. (Fot0: Restauranten)

Legger ned nok en Michelin-restaurant

I februar fikk Oslo-restauranten Galt en Michelin-stjerne for tredje året på rad. 11. juli legger stjernekokk Bjørn Svensson ned restauranten. Han har nye restaurantplaner i sikte.

Publisert Sist oppdatert

For noen få år siden gjorde han det samme med Fauna, som også hadde stjerne i Michelin-guiden. Det hadde også Restaurant Oscarsgate, også drevet av Svensson, som har arbeidet som kokk i Norge i over 20 år.

Nye restaurantplaner

Nå er planen å starte enda en ny restaurant i Oslo, og med sin «stjerne-CV», er jo muligheten til stede for at 43-årige Svensson får sin fjerde Michelin-restaurant.

Les også: Stjerne til Galt (publisert i 2018)

Funnet et nytt sted

– Jeg er vel en nomade. Jeg har funnet et sted der jeg trives. Ikke at jeg mistrives på Galt, men nå har jeg funnet et annet sted der jeg håper jeg kommer til å trives enda bedre enn de drøye to årene på Galt, sier Svensson til Godt.no.

– Nå skal vi ha fokus frem mot lørdag 11. juli, siste dag på Galt. Vi skal ha det gøy på jobb. Så blir det en god pause, og etterpå skal jeg kun tenke på neste prosjekt, sier Svensson.

Les hele saken på Godt.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca