Sunniva Aas Mathisen (nærmest) og Jakub Sniegocki fra Vaaghals i aksjon i Årets grønne kokk 2025.
Sunniva Aas Mathisen (nærmest) og Jakub Sniegocki fra Vaaghals i aksjon i Årets grønne kokk 2025.

Deltakerne i Årets grønne kokk 2025

Årets grønne kokk 2025 er godt i gang i Nova Spektrum. Fire tomannslag kjemper om seieren. Premieutdelingen finner sted onsdag ettermiddag, 19. mars.

Lag 1: Sunniva Aas Mathisen (Vaaghals) og Jakub Sniegocki (Vaaghals), Oslo.
Lag 1: Sunniva Aas Mathisen (Vaaghals) og Jakub Sniegocki (Vaaghals), Oslo.

· 

Lag 2: Mats Eriksen (Michaels) og Kevin Wollik (Prinsen), Oslo
Lag 2: Mats Eriksen (Michaels) og Kevin Wollik (Prinsen), Oslo

· 

Kristian Bergland Nilsen (til høyre) (La Famiglia, Nyt og Compagniet) og Leonard Stefan Zoltan (La Famiglia, Nyt og Compagniet), Tromsø.
Kristian Bergland Nilsen (til høyre) (La Famiglia, Nyt og Compagniet) og Leonard Stefan Zoltan (La Famiglia, Nyt og Compagniet), Tromsø.

· 

Aleksander Næss Strand (til høyre, Arakataka) og Felix Dalen (Vaaghals), Oslo
Aleksander Næss Strand (til høyre, Arakataka) og Felix Dalen (Vaaghals), Oslo.

– Jeg gleder meg enormt til å se hva de ulike lagene har tenkt å lage. Vi er bortskjemt med dyktige konkurransekokker her i landet, og Årets grønne kokk er en viktig arena for å tenke nytt om frukt og grønt. Nivået blir som vanlig høyt og konkurransen hard, sier dommer og vinner av Årets grønne kokk 2023, Nils Flatmark.

Oppgaven

Rettene kan kun inneholde råvarer fra den grønne sektoren. Kjøtt, fisk, fugl, skalldyr eller kraft fra disse er ikke tillatt. Egg og melkeprodukter kan brukes. I tillegg må følgende råvarer inkluderes: 

· Rett 1: Fredagssnack: Skal inneholde hodekål, beter og løk. 

· Rett 2: Hovedrett: Skal inneholde kålrot, mandelpotet og brokkoli, og serveres på tallerken. 

· Rett 3: Dessert: Skal inneholde pastinakk, pære og friske urter, og serveres på tallerken. 

Kokkene har fem timer på seg til å imponere dommerpanelet.

En viktig arena for innovasjon 

Konkurransen, som arrangeres av Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) i samarbeid med Norske Kokkers Landsforening Oslo, har vært en kilde til inspirasjon og innovasjon siden starten i 2003. 

– Kokkene inspirerer hverandre og alle matinteresserte til å gi frukt og grønt en større plass på tallerkenen. Denne konkurransen har blitt en trendsetter i bransjen, og vi gleder oss til å se hva som serveres i år, sier nestleder i NKL Oslo, Asle Faannessen.

Hovedmål for konkurransen 

Konkurransen setter søkelys på grønne råvarer, spesielt de norske, og inspirerer til økt bruk av frukt og grønt. Målet er å spre nye ideer, matinspirasjon og kunnskap til kokker, grøntbransjen, matentusiaster, forbrukere og media.

Samarbeidspartnere 

Bama Storkjøkken, Engrosfrukt AS, Odd Langdalen frukt & grønt, Asko Servering, Sportex og Umami Arena støtter arrangementet, mens Electrolux Professional bidrar som kjøkkenpartner og setter opp konkurransekjøkkenene. 

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS