– «Nye» Jacobs på Holtet er blitt et smykke av en butikk, mener kjøpmann Terje Gjervang.
– «Nye» Jacobs på Holtet er blitt et smykke av en butikk, mener kjøpmann Terje Gjervang.

Skal ligge i front i matutviklingen i Norge

Torsdag 12. september gjenåpnet en av Norges ledende og mest unike matdestinasjoner; Jacobs på Holtet i Oslo. – Vi skal ligge i front i matutviklingen og være best på ferske råvarer og spesialvarer i Norge, sier kjøpmann Terje Gjervang.

Her er tre av de 49 matarbeiderne i ferskvareavdelingen. Fra venstre: Bent Hansen, ferskvaresjef Christian Holth Clasen og Linde Gjertsen.
Her er tre av de 49 matarbeiderne i ferskvareavdelingen. Fra venstre: Bent Hansen, ferskvaresjef Christian Holth Clasen og Linde Gjertsen.

– Disse ambisjonene har vært førende i hele ombyggingen, fortsetter kjøpmannen på Holtet.

– Vi ønsker å teste alt som er nytt og spennende og følger med på trender i utlandet. Vi fortsetter å fremme matglede ved også å tilby både catering, kokkekurs og vinsmaking av svært høy kvalitet, sier ferskvaresjef Christian Holth Clasen.

Hentet inspirasjon i Europa

Jacobs-teamet har hentet inspirasjon fra ledende supermarkeder i Norden og Europa. Målet har vært å ta butikken til et nytt nivå når det gjelder råvarer og matglede, og samtidig bevare butikkens nær 100 år gamle sjel og historie. 

– Mange i stor-Oslo har savnet oss i stengeperioden og timingen på reåpningen er god. Trenden i mat-Norge går mot rene, gode råvarer i kombinasjon med få og rene smaker. Minimalisme rett og slett. På «nye» Jacobs får du alt du kan drømme om av utvalg, råvarer og matfaglig kompetanse, sier Gjervang.

49 medarbeidere i ferskvareteamet

Ferskvare-teamet består av hele 49 matarbeidere som sammen har 18 fagbrev. Ferskvaresjef Christian Holth Clasen har fem NM-gull i kategoriene «sjømathandler» og «butikkslakter».

Med seg på laget har han mange med omfattende erfaring; blant annet kokker, butikkslaktere, sjømathandlere, pølsemakere og en konditor.

Ferskvaren er hjertet i butikken 

Celina, som har vært kassa-matarbeider hos Jacobs Holtet i 23 år, klippet snora under gjenåpningen torsdag 12. september.
Celina, som har vært kassa-matarbeider hos Jacobs Holtet i 23 år, klippet snora under gjenåpningen torsdag 12. september.

«Frukt- og grøntavdelingen, som skal ha det friskeste og beste, ligger først i handleruten. Deretter kommer ferskvarediskene på rekke og rad. Først en stor og innbydende fiskeavdeling som inkluderer tørrmodnet fiskeskap, østers- og hummerbasseng, egen stør-kaviar, egenproduserte fiskekaker og fylt hummer. Deretter kommer varmmat, så kjøtt- og delikatesseavdelingen med egenproduserte pølser, tørrmodningsrom til kjøtt, mer enn åtte forskjellige leverandører av kvalitetsbiff, et stort utvalg av skinker, Bistecca alla Fiorentina og egenproduserte salater, gryter, desserter og påsmurte sandwicher. Deretter kommer en rikholdig osteavdeling bestående av mer enn 300 ulike oster, etterfulgt av bakeriet som har utviklet et eget Holtet-brød i samarbeid med en fransk baker. Butikken har dessuten et svært godt utvalg av te, med blant annet produkter fra Fortnum & Mason som er hoffleverandører til det engelske kongehuset», skrives det i en pressemelding. 

Driver matutviklingen

Jacobs Holtet og Jacobs Majorstuen tilhører Meny-kjeden, og er viktige spydspisser inn i butikkporteføljen. 

– Jacobs på Holtet er nok et bevis på at Meny-kjeden driver matutviklingen i Norge. Vi strekker oss til et nordisk butikknivå, leter etter de beste råvarene og er en arena for å teste nye smaker og konsepter. Mange produkter i norsk dagligvare startet sin reise i Jacobs eller Meny. Sånn sett er vi viktige både for leverandører og matentusiaster. Vi holder kvalitetsfanen høyt også i en tid der mye handler om matvarepriser. Jeg er stolt av Jacobs-teamet. Dette er den råeste matbutikken vi har laget, samtidig som vi har ivaretatt butikkens historie, sier Kjuus.

Jacobs på Holtet

Jacobs Holtet ble grunnlagt i 1926 av Inga og Karl Jacobsen, da først som konditori. I 1933 etablerte sønnen Kolbjørn Jacobsen kolonialforretning.

NorgesGruppen overtok driften av Jacobs Holtet fra januar 2005, og er en langsiktige eier som investerer i fremtiden, matglede og gode råvarer. Jacobs Holtet og Jacobs Majorstuen er del av Meny-kjeden.

Jacobs Holtet har vært stengt siden juni 2023 grunnet omfattende ombygging og oppussing. NorgesGruppen Eiendom har stått for ombyggingen.

Salgsarealet er blitt større og luftigere, økt fra ca. 1400 kvm til ca. 1800 kvm. Det røde signaturgulvet er med videre.

Arbeidsforholdene i butikk, produksjonslokaler og bakrom er blitt bedre, noe som gjør arbeidsdagen for de ansatte enklere.

Det tekniske anlegget er moderne og mer miljøvennlig. Eksempelvis blir overskuddsvarme fra kjøl- og fryseanlegg gjenbrukt, blant annet til ventilasjon og snøsmelting på vinteren. Strømforbruket forventes redusert med opptil 50 prosent. Bygget har solceller på taket.

Varemottaket er langt bedre tilrettelagt (ett mottak, mot fem tidligere). Nytt er også parkering i kjeller med over 30 plasser.

Jacobs Holtet omsatte for 190 mill. kroner i 2022. Målet er å omsette for mer enn 200 millioner kroner i 2025.

Terje Gjervang er kjøpmann på Jacobs Holtet. Assisterende butikksjef er Håkon Skjegstad, mens Christian Holth Clasen er ferskvaresjef.

Totalt er det 99 matarbeidere, hvorav 49 i ferskvaren. Flesteparten av de opprinnelige ansatte er med videre, mens flere titalls nye deltid matarbeidere er rekruttert.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS