Simen Johansen (til venstre) og Magne Andreas Gaut gikk til topps i Jeunes Chef Rôtisseurs og Jeunes Sommeliers på Umami Arena 2023.
Simen Johansen (til venstre) og Magne Andreas Gaut gikk til topps i Jeunes Chef Rôtisseurs og Jeunes Sommeliers på Umami Arena 2023.

Til topps i Jeunes Chef Rôtisseurs og Jeunes Sommeliers

Onsdag denne uka ble Simen Johansen nummer tre i Årets grønne kokk. I dag vant Vaaghals-kokken Jeunes Chef Rôtisseurs, en konkurranse for kokker under 27 år, på Umami Arena. Magne Andreas Gaut fra Le Bistro vant Jeunes Sommeliers.

De tre beste i Jeunes Chef Rôtisseurs. Fra venstre Ibrahim Aljabouri (sølv), Simen Johansen (gull) og Sunniva Aas Mathisen (bronse).
De tre beste i Jeunes Chef Rôtisseurs. Fra venstre Ibrahim Aljabouri (sølv), Simen Johansen (gull) og Sunniva Aas Mathisen (bronse).

I kokkeklassen ble Ibrahim Aljabouri fra To Rom og Kjøkken i Trondheim nummer to, mens Sunniva Aas Mathisen fra Bula Bistro, også i Trondheim, ble nummer tre.

Saken fortsetter under bildet

Vinneren Simen Johansen i konkurranseboksen.
Vinneren Simen Johansen i konkurranseboksen.

Se alle deltakerne som var med i konkurransen lengre ned i saken.

I sommelierklassen ble Magnus Thomassen fra Code i Oslo nummer to, mens Marco Antonio Bøe fra tango i Stavanger ble nummer tre.

Vinnerne til Istanbul til høsten

Simen Johansen har hentet to medaljer under Umami Arena i Nova Spektrum. Onsdag ble han nummer tre i Årets grønne kokk. Fredag vant han Jeunes Chef Rôtisseurs.
Simen Johansen har hentet to medaljer under Umami Arena i Nova Spektrum. Onsdag ble han nummer tre i Årets grønne kokk. Fredag vant han Jeunes Chef Rôtisseurs.

Jeunes Chef Rôtisseurs (kokker under 27 år) og Jeunes Sommeliers (vinkelnere under 27 år) ble arrangert i mesterkjøkkenet i Nova Spektrum

Vinnerne kvalifiserer seg som Norges representanter til det internasjonale mesterskapet som i 2023 arrangeres i Istanbul til høsten Der har de mye å forsvare, etter sterke norske prestasjoner de siste årene.

Mye å forsvare

Norske kokker har faktisk vunnet den internasjonale finalen en rekke ganger:

Ibrahim Aljabouri fra To Rom og Kjøkken i Trondheim nummer to i Jeunes Chef Rôtisseurs.
Ibrahim Aljabouri fra To Rom og Kjøkken i Trondheim nummer to i Jeunes Chef Rôtisseurs.

Finalen i Jeunes Chefs Rôtisseurs i Mexico City i 2022 ble vunnet av Tonje Svee (21) fra To Rom og Kjøkken i Trondheim. Nikolai Haram Svorte (25) fra Speilsalen på Britannia Hotel vant den internasjonale finalen for Jeunes Sommeliers i 2021.

Emil Lundemo Bakken (24) fra Scandic Nidelven i Trondheim vant den internasjonale Jeunes Chefs-konkurransen 2020, og Sindre Fagermo Hjelmseth fra To Rom og Kjøkken vant i 2021.

– Det er veldig moro at våre norske deltakere har levert så flotte resultater. Dette betyr mye for faget vårt, sier Thore Sande, som er styreleder i den norske organisasjonen.

Styrke rekrutteringen

De tre beste i sommelier-klassen. Fra venstre Magnus Thomassen, Magne Andreas Gaut og Marco Antonio Bøe.

– Et av Chaîne des Rotîsseurs sine formål er å styrke rekrutteringen av kokker og servitører/sommelierer, og bidra til faglig utvikling av unge kokker og servitører, samt å fremme norsk mat og kortreist mat, sier Sande.

Sande legger til at dette ikke er en lærlingekonkurranse, men en konkurranse for unge talenter som allerede er aktive i yrket.

Deltakerne i Jeunes Chef Rôtisseurs 2023

Dette var deltakerne i Jeunes Chef Rôtisseurs 2023 på Umami Arena:

Sunniva Aas Mathisen fra Bula Bistro ble nummer tre i Jeunes Chef Rôtisseurs 2023.
Sunniva Aas Mathisen fra Bula Bistro ble nummer tre i Jeunes Chef Rôtisseurs 2023.

Chul Aron Fjellstad, Britannia Hotel, Trondheim

Henry Helgesen, Ostehuset Øst, Stavanger

Simen Johansen, Vaaghals, Oslo (gull)

Sunniva Aas Mathisen, Bula Bistro, Trondheim (bronse)

Ibrahim Aljabouri, To Rom og Kjøkken, Trondheim (sølv)

Fredrik Lie-Nielsen, Bekkjarvik Gjestgiveri

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS