Francesco Marzola er vinneren av Norsk Vinkelnermesterskap 2020. (Foto: Arrangøren)

Norges beste vinkelner i 2020: Francesco Marzola

Francesco Marzola fra Park Hotell Vossevangen er vinneren av Norsk Vinkelnermesterskap 2020. Sølvet gikk til Henrik Dahl Jahnsen fra Britannia Hotel, mens bronsen gikk til Aleksander Iversen fra Omakase i Oslo. Nicolai Haram Svorte fra Restaurant Under ved Lindesnes vant juniorklassen («Junior Wine Awards»).

Publisert

De siste fem årene er det de samme vinkelnerne som har dominert dette mesterskapet. Så også i år.

Søndag 2. februar ble finalen i Norsk Vinkelnermesterskap 2020 arrangert på Scandic Hotel St. Olavs Plass og Edderkoppen Scene.

14 deltakere

Konkurransen startet lørdag, da 14 deltakere måtte kjempe seg gjennom en kvartfinale.

Etter en semifinale på søndag, der åtte deltakere måtte prøve seg på blindsmaking, ost og vinkombinasjon og servering av sake, var det til slutt Henrik Dahl Jahnsen, Francesco Marzola, Alexander Iversen og gjestedeltaker Maximilian Wilm som gikk videre til en spennende finale på scenen.

Utenlandske gjestekandidater kan ikke vinne NM eller få en plassering i finalen, men deltaker Maximilian WIlm gjorde en svært sterk figur på scenen.

Disse var med i Norsk vinkelnermesterskap 2020

Dette var deltakerne i Norsk Vinkelnermesterskap, i samarbeid med Cuvage:

Francesco Marzola – Park Hotell Vossevangen

Henrik Dahl Jahnsen - Speilsalen Britannia Hotel

Aleksander Iversen – Omakase, Oslo

Alexandra Åberg - Løve Restaurant og Bar

Allan Andreassen - Advicia

Andreas Høgfeldt - Brasseri Ouest

Christian Engfer – Norda Oslo

Emil Reinton – Vinoteket

Petter Svanæs - LaMarc

Reidar Johansen – Park Hotel Vossevangen

Robert Johansen – Park Hotel Vossevangen

Sander Johnsson – Tango

Nicolai Haram Svorte, som jobber ved Restaurant Under, vant juniorklassen («Junior Wine Awards») i Norsk Vinkelnermesterskap. (Foto: Arrangøren)

Maximilian Wilm – gjestekandidat fra Tyskland

Kamil Wojtasiak - gjestekandidat fra Polen

Nicolai Haram Svorte vant «Junior Wine Awards»

Junior Wine Awards er en konkurranse for unge vinkelnere eller vinkelnerstudenter hvor øvre aldersgrense er 25 år.

Konkurransen tester grunnleggende vinkunnskaper og praktiske elementer, og er ment som et første innblikk inn i den konkurrerende vinkelnerverden.
Seks deltakere prøvde seg i årets konkurranse som startet med en innledende runde.

Det var til slutt Nicolai Haram Svorte, som jobber ved Restaurant Under, som vant konkurransen.

Ole Edvard S. Berg, som jobber ved Grand Café, ble nummer to, mens Jens Nornes, som jobber ved Vintage Kitchen, ble nummer tre.

Dette var deltakerne i «Junior Wine Awards»

Nikolai Haram Svorte – Under

Ole Edvard Berg - Grand Café

Jens Nornes – Vintage Kitchen

Isabelle Zappala – Park 29

Mats Alexander Petterøe Henriksen – Color Magic

Mijail Fabrizio Alata Mamani – Bristol Grill

Juryen

Dette var juryen i konkurransene:

Hoveddommer: Merete Bø, sommelier, vinanmelder Dagens Næringsliv

Heidi Hansen – Kulinarisk Akademi

Robert Lie – Vinoteket, europamester for sommelierer 2006

Peer F. Holm – president i den tyske vinkelnerforeningen

Piotr Kamecki – president i den polske vinkelnerforeningen

Dan Lystad – norgesmester for vinkelnere 2001 og 2002.

Knut-Espen Misje, arbeider for Terrior Wines.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS