Illustrasjonsfoto: De Historiske/Bekkjarvik Gjestgiveri

40 norske restauranter i Michelin-guiden 2018

Den tidligere stjernerestauranten Feinschmecker og nykommeren À L'aise var de to norske spisestedene som var nærmest en Michelin-stjerne i 2018.

Publisert
Fra restaurant À L'aise i Oslo, som sammen med Feinschmecker var nærmest en Michelin-stjerne i Norge i 2018. (Foto: À L'aise)

I tillegg til de seks norske restaurantene med Michelin-stjerner og de to BiB Gourmand-restaurantene, er 32 andre norske spisesteder listet i den nye nordiske Michelin-guiden.

Se hele listen over norske restauranter i Guide Michelin 2018 lengre ned i saken

Maaemo befester posisjonen som Norges beste restaurant i «The Michelin Guide Nordic Countries 2018» med sine tre stjerner. (Foto: Morten Holt)

Åtte norske stjerner

«The Michelin Guide Nordic Countries 2018» innbefatter restauranter i Norge, Danmark, Færøyene, Finland, Sverige og Island.

Norge klarte i år å hente åtte stjerner, der Maaemo sikret seg tre av dem. Ingen norsk restaurant har to stjerner, men fem norske restauranter (Galt, Kontrast, RE-NAA, Statholdergaarden og Sabi Omakase) fikk en stjerne under årets dryss.

Bekkjarvik Gjestgiveri (til høyre i bildet) er den eneste norske restauranten utenfor byene som er med i 2018-utgaven av Michelin-guiden. (Foto: De Historiske/Bekkjarvik Gjestgiveri)

Les også: Galt – Norges nye stjernerestaurant

En eneste «bygderestaurant»

De aller fleste norske restaurantene som er med i 2018-guiden er å finne i Oslo. Tre av dem er i Stavanger, mens en bergensrestaurant er listet. Ingen restaurant fra Trondheim er med i årets guide, men vi regner med å finne reåpnede Credo i neste års Michelin-guide.

Bare en eneste restaurant utenfor byene er listet i årets guide. Det er familien Johannessens Bekkjarvik Gjestgiveri i Austevoll sørvest for Bergen.

Tre norske «hotellrestauranter» er med i årets utgave.

Sverige best i Norden

Norge ble som nevnt tildelt åtte stjerner i «The Michelin Guide Nordic Countries 2018», og blir som vanlig grundig slått av våre naboland. Sverige vinner den nordiske duellen med hele 32 stjerner, inkludert en med tre stjerner (nykommeren Frantzén), samt Fäviken Magasinet, Vollmers, Daniel Berlin (ny) og Oaxen Krog med to stjerner. 21 svenske restauranter ble belønnet med en stjerne.

Danmark fikk i 2018-guiden 30 stjerner. Geranium beholdt sine tre, i tillegg har a|o|c, Kadeau København og Henne Kirkeby Kro to stjerner. Også i Danmark var det i år 21 restauranter som fikk en stjerne.

Finland har fem restauranter med en stjerne, mens Island og Færøyene har én hver; Dill i Reykjavik og Koks like utenfor Torshavn.

Norske restauranter i «The Michelin Guide Nordic Countries 2018»

Tre stjerner

Maaemo, Oslo

To stjerner

Ingen

En stjerne

Restaurant Feinschmecker. (Foto: Morten Holt)

Galt (Oslo)

Kontrast (Oslo)

RE-NAA (Stavanger)

Sabi Omakase (Stavanger)

Statholdergaarden (Oslo)

Bib Gourmand

Restauranteik (Oslo)

Smalhans (Oslo)

2,5 gaffel og kniv

À L'aise (Oslo)

Feinschmecker (Oslo)

2 gafler/kniver

BA53 (Oslo)

Bekkjarvik Gjestgiveri (Austevoll)

Bokbacka (Oslo)

Brasserie Paleo, Thon Hotel Rosenkrantz (Oslo)

Dinner (Oslo)

Festningen (Oslo)

Fjord (Oslo)

Fru K, The Thief (Oslo)

Happolati (Oslo)

Hos Thea (Oslo)

Ling Ling (Oslo)

Nodee Barcode (Oslo)

Plah (Oslo)

Tango Bar & Kjøkken (Stavanger)

Theatercafeen, Hotel Continental (Oslo)

Tjuvholmen Sjømagasinet (Oslo)

1 gaffel/kniv

Alex Sushi Tjuvholmen (Oslo)

Arakataka (Oslo)

Bon Lio (Oslo)

Brasserie Blanche (Oslo)

Brasserie France (Oslo)

Brasserie Hansken (Oslo)

Cru (Oslo)

Grand Café, Grand Hotel (Oslo)

Kolonialen Bislett (Oslo)

Lofoten Fiskerestaurant (Oslo)

Lysverket (Bergen)

Omakase by Alex Cabiao (Oslo)

Statholderens mat- og vinkjeller (Oslo)

Vaaghals (Oslo)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Guide Michelin



Guide Michelin gir fra én til tre stjerner til restauranter, serveringssteder og hoteller som har gjort seg fortjent til det.

Michelins anonyme inspektører, som reiser omkring og prøvespiser på restauranter og bor på hoteller, betaler alltid for mat og hotellovernatting for å bevare Guide Michelins uavhengighet, og som skal sikre at inspektørene skal få samme opplevelse som øvrige gjester.

Siden 2014 har Guide Michelin gitt ut en egen guide for Norden.

* Tre Michelin-stjerner gis til en restaurant som det er «verdt å reise til».

* To Michelin-stjerner gis til en restaurant som det er «verdt å ta en omvei for».

* En Michelin-stjerne gis til en restaurant som er «eksepsjonelt god i sin kategori».

* Bib Gourmand gis til restauranter som serverer god mat til god pris.

* Kniver og gafler: 1-5 etter komfort og hvor behagelig det er der.

* Drueklase: En spesielt interessant vinliste

Michelins forskjellige guider er tilgjengelige på nettstedet Viamichelin.com

Guiden ble lansert første gang i år 1900, og formålet har hele tiden vært å gjøre bilistenes reise enklere, mer komfortabel – og litt mer velsmakende.

Powered by Labrador CMS