Joachim Lindgren og Nina Kristoffersen fra Statholdergaarden vant Årets grønne kokk 2017. (Foto: Morten Holt)

Statholdergaarden-kokkene vant Årets Grønne Kokk

Nina Kristoffersen og Joachim Lindgren fra Statholdergaarden var ifølge hoveddommer Harald Osa overlegne i finalen av Årets grønne kokk 2017.

Publisert
Så glade ble Statholdergaarden-duoen da det ble kjent at de har vunnet Årets grønne kokk 2017. (Foto: Morten Holt)

– Det har vært et jevnt godt nivå, med mange spennende smaker, men et lag skilte seg ut fra de andre fem, uttalte Osa.

– Aldri har frukt og grønt vært i vinden som nå. Det vi har sett i dag lover virkelig godt for framtiden. Lagene har imponert med smaker og kombinasjoner og vi har sett noen flotte kreative varianter, blant annet noen spektakulære retter av noe så vanlig som hodekål. De beste lagene har retter med rene, gode smaker der de naturlige smakene i råvarene får komme frem. Her er mange retter og ideer som med fordel kan formidles videre til de som lager mat til andre eller hjemme. Vi vet at mange forbrukere og gjester er opptatt av å spise mer plantebasert kost, og fra denne konkurransen er det utrolig mye inspirasjon å hente, sier hoveddommer Osa videre.

Sølv til Nord-Norge, bronse til Hønefoss

På sølvplass i konkurransen kom den nordnorske duoen Espen Ramnestedt (Smak i Tromsø) og André Larsen (Thon Hotel Lofoten), mens Odd Ivar Haglund og Dainis Sudnicks fra Brasserie Fengselet på Hønefoss ble nummer tre.

Nina Kristoffersen og Joachim Lindgren i aksjon i boks nummer 1 tidligere i dag. (Foto: Morten Holt)

Her kan du se bilder av alle som deltok i konkurransen i dag

Dette laget vinnerduoen

Det ble servert en 4-retters meny i Årets grønne kokk, og vinnerlaget serverte dette:

Kremet kålsuppe tilsmakt med eple

Glasert kåltimball fylt med artisjokk og røkte mandler

Syltet kålrot, sprø rug, tørket sortkål og marinert eple.

Sprø rødbet «falaffel style»

Variasjon på gulbete, quinoa med steinsopp og valnøtt.

Rødbet og kapers «jord»

Innkapslet pepperrotsaus

Street food

Potetlefse, dhal med søtpotet, granateple og yoghurt

«Bakt potet» luftig blomkålkrem, koriander og syltet rødløk

Burritaneløk, koriander emulsjon og løktempura

Samosa, fylt med potet, erter og cashewnøtter.

Sjokolade og fennikel

Melkesjokoladebonnet, fennikelkake, pærekompott, fennikel pulver, kaffechips og yoghurt sorbet

Her kan du se hva oppgaven var i Årets grønne kokk 2017

For sjuende gang

Konkurransen ble i år arrangert for sjuende gang.

Det er Opplysningskontoret for frukt og grønt og Kokkenes Mesterlaug, Oslo står bak konkurransen sammen med Bama Storkjøkken, Engrosfrukt, Sportex, Figgjo og messen Smak 2017.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS