Illustrasjonsfoto: Morten Holt
Illustrasjonsfoto: Morten Holt

NM for resepsjonistlærlinger

Lærlingekompaniet er arrangør for tre konkurranser på årets Smak-messe, deriblant NM for resepsjonslærlinger. Årets Smak-messe arrangeres i neste uke.

Publisert
Illustrasjonsfoto: Lærlingekompaniet
Illustrasjonsfoto: Lærlingekompaniet

NM for resepsjonslærlinger arrangeres for aller første gang av Lærlingekompaniet. Konkurransen er åpen for lærlinger med godkjent lærekontrakt.

Illustrasjonsfoto: Lærlingskompaniet
Illustrasjonsfoto: Lærlingskompaniet

Pågår onsdag til fredag

Konkurransen pågår i tre dager (onsdag 8. til fredag 10. februar), med semifinaler onsdag og torsdag, der 10 deltakere er med i hver pulje (se alle deltakerne lengre ned i saken). De åtte beste går til finalen fredag. I semifinalene er oppgaven delt inn i tre ulike deler; 1) praktiske oppgaver (rollespill), muntlige teorioppgaver og en skriftlig oppgave, Finaleoppgaven deles ut torsdag ettermiddag på Smak etter at semifinalene er unnagjort.

Før konkurransen blir deltakerne tildelt et reelt hotell i København som de skal representere. For å kunne løse finaleoppgaven, blir deltakerne nødt til å forstå det valgte hotellets filosofi, samt sette seg inn i hotellets drift, og fremfor alt lære seg mye om den danske hovedstaden når det gjelder restauranter, severdigheter, transport etc.

Dommerne bedømmer deltakerne etter 1) personlig framtreden, 2) kroppsspråk, 3) struktur, 4) kommunikasjon; skriftlig og muntlig, 5) sosiale ferdigheter overfor ulike gjester, 6) effektivitet, 7) faglig kompetanse og 8) «det lille ekstra».

Deltakerne i NM for resepsjonistlærlinger

Disse skal være med i konkurransen:

Rakel Sofie Ring, Smart Hotel Hammerfest

Anna Shahiri, Clarion Hotel & Congress Oslo Airport

Martin Josefsen, Anker Hotel, Oslo

Veronica Nes-Berg, Radisson Blu Royal Hotel, Bergen

Vegard Grostad, Radisson Blu Royal Hotel, Bergen

Sivert Engebretsen, Radisson Blu Royal Hotel, Bergen

Simon Kvile, Gloppen Hotell, Sandane

Margrethe Sørensen, Scandic City, Fredrikstad

Maia Workinn, Clarion Hotel The Edge, Tromsø

Ida Emilie Halvorsen, Best Western Hotel Horten

Anette Skaug, Scandic Elgstua, Elverum

Aina Hesthammer, Scandic Maritim, Haugesund

Vegard Hellesund, Scandic Maritim, Haugesund

Mathilde Caspara Eikodd, Park Inn by Radisson, Oslo

Siri Leira, Quality Hotel Olavsgaard, Skjetten

Mathilde Marie Persson, Thon Hotel Arena, Lillestrøm

Ali Edan, Thon Hotel Arena, Lillestrøm

Karolina Awtuszewska, Clarion Collection Havnekontoret, Bergen

Thea Rebecca Alderin, Smart Hotel Oslo

Line Torre, Thon Hotel Opera, Oslo

Reserver: Alida Ø Knutsen (Scandic Narvik), Kristine M. Pedersen (Quality Hotel Grand Kongsberg), Petter Smistad (Scandic Neptun, Bergen), Ole Henrik Stølen (Sogndal Hotel), Johanna Szymczak (Fleischer’s Hotel, Voss).

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her