
Finale i Årets Grønne Kokk
En rekke finaler blir i dag arrangert på Smak 2017, deriblant Årets Grønne Kokk, der seks tomannslag er i aksjon, der nydelige grønne retter blir servert på rekke og rad.
Dette er lagene som konkurrerer nå:
Lag 1

Nina Kristoffersen og Joachim Lindgren, Statholdergaarden
Lag 2

Daniel Rosvold og Johannes Fløtlien Barli, Soria Moria hotel og konferansesenter

Lag 3

Jørgen Andre Ravneberg og Erlend Soltvedt, SentralenMat AS

Lag 4

Frida Netland Berge og Hanne Nielsen, Fisketorget, Stavanger
Lag 5
Odd Ivar Haglund og Dainis Sudniks, Brasserie Fengselet, Hønefoss
Lag 6
André Larsen, Thon Hotel Lofoten og Espen Ramnestedt, Restaurant Smak, Tromsø
4-retters meny
Lagene skal servere en fireretters meny.
Rett 1. Suppe. Kål (valgfri type) og eple skal inngå.
Rett 2. Hovedrett. Beter skal inngå.
Rett 3. Streetfood. Poteter og løk skal inngå, retten skal spises håndholdt.
Rett 4. Dessert. Fennikel og sjokolade skal inngå.

Utover disse ingrediensene står lagene fritt til å velge det de vil av frukt, grønt, bær og poteter. Rettene skal ikke inneholde kjøtt, fisk, fugl, skalldyr eller kraft fra disse.
Premier
1. plass: Prisen «Årets grønne Kokk», pokal og gavesjekk på 25 000 kroner
2. plass: Gavesjekk på 10 000 kroner
3. plass: Gavesjekk på 5000 kroner
Opplysningskontoret for frukt og grønt og Kokkenes Mesterlaug, Oslo står bak konkurransen sammen med BAMA Storkjøkken, Engrosfrukt, Sportex, Figgjo og messen Smak 2017.
Smaksdommere

Harald Osa har vært på kokkelandslaget i 12 år også som lagkaptein for å nevne noe. Han jobber i Bama Gruppen hvor han har ansvaret for smak og matkultur. Han er dagens hoveddommer.
Geir M Svae er konsern-kjøkkensjef på Bølgen & Moi. Han har vært med og vunnet diverse kokkekonkurranser i inn- og utland og er i dag leder for kokkelandslaget.
Renee Fagerhøi er kjøkkensjef og daglig leder ved Bula bistro.
Hun har vært på pallen i NM flere ganger, i 2014 sølv årets grønne kokk, og i 2016 vinner av Top Chef på TV2.
Lise Finckenhagen er en kjent kokk som har jobbet på diverse stjernerestauranter, og deltatt i kokkekonkurranser, i inn- og utland. Lise er jevnlig å se og høre i media, gjerne i forbindelse med Bama sine grønne kampanjer. Hun har skrevet flere prisgitte kokebøker.
Are Nordtvedt er kjøkkensjef og daglig leder på Brasseri Blanc. Han har deltatt i NM i kokkekunst flere ganger og han vant Årets grønne kokk i 2014 sammen med Tore Sægrov.
Plassdommer er Jørn Olsen, tidligere oldermann i Kokkenes Mesterlaug, Oslo. Han arbeider i dag som konsulent for Carl Evensen.
Hovedmålet
Hovedmålet med konkurransen er å sette søkellys på de grønne råvarene, inspirere til økt bruk av frukt og grønt og formidle nye, spennende, trendy og fargerike ideer. Bilder, filmer og oppskrifter blir å finne på www.frukt.no.