Så glad blir man av å vinne Norgescup for kokk- og servitørlærlinger. Fra venstre Maria Suarez (servitørlærling), Andreas Gøbel (servitørlærling), Runa Kvendseth (kokkelærling) og Tord Johnsæter (kokkelærling) - alle fra Statholdergaarden. (Foto: NHO Reiseliv)

Statholdergaarden HAR Norges beste lærlinger

Tidligere denne uka fikk Statholdergaarden sin 20. Michelin-stjerne på rad. Her rekrutteres også Norges beste servitører og kokker. I NM for lærlinger 2017 gjorde restauranten rent bord.

Publisert
Runa Kvendseth (til høyre) og Tord Johnseter (til venstre) på Statholdergaarden er Norges beste kokkelærlinger. Her sammen med lagleder Torbjørn Forster etter seieren i dag.

Statholdergaarden vant nemlig både servitør- og kokkekonkurransen 2017 i Norgescup, som er NM for lærlinger, som har pågått i Stavanger fredag og lørdag denne helga. Det gjorde restauranten også i fjor, så det er liten tvil - Bent Stiansen & co har landets beste lærlinger.

Kokkelærlingene Runa Kvendseth og Tord Johnseter vant sin klasse, mens servitørlærlinger Maria Suarez og Andreas Gøbel vant servitørklassen. Og alle fire kommer fra Bent Stiansens talentfabrikk Statholdergaarden.

– Det hadde jeg aldri i mine villeste fantasier trodd, sier Runa Kvendseth. – Jeg vil gjerne takke Torbjørn (Forster, lagleder), som har pushet oss, sier hennes kokkemakker Tord Johnsæter.

Servitørvinnerne Maria Suarez og Andreas Gøbel var også svært glade etter å ha gått helt til topps i konkurransen.

– Det er helt sykt. Det har ikke gått opp for meg ennå, men jeg er veldig glad, sier Suarez. – Utrolig deilig, samstemmer Andreas Gøbel, som vant kokkekonkurransen under Norgescup i fjor.

Maria Suarez og Andreas Gøbel fra Statholdergaarden vant Norgescup for servitørlærlinger 2017. Her sammen med lagleder Jan Morten Gjesdal.

Trondheim på andre og tredje

De to kokkelærlingene vant fordi de leverte det lille ekstra, og hoveddommer Renee Fagerhøi var imponert over prestasjonen.

På sølvplass i kokkekonkurransen kom Panupong Phengphen og Toum Ditthideth fra Credo i Trondheim, mens bronsen gikk til Tamara Hoff Iversen og Mads Utnes fra Scandic Nidelven i Trondheim.

Servitørene Julie Junger og Emilie Renate Hansen fra Renaa Restauranter fikk andreplass i servitørklassen, der tredjeplassen også gikk til Statholdergaardens andre lag i konkurransen, bestående av Maria Moldver og Jon Mølmen.

Statholdergaarden, i regi Bent Stiansen, har igjen vist at restauranten er ledende i Norge når det gjelder rekruttering. (Foto: Morten Holt)

Her kan du se alle som deltok i finalen i Norgescup 2017

Hard jobbing, kunnskap og detaljer

De beste kokkelærlingene hedrer faget med å jobbe hardt, vise stor kunnskap og å levere på detaljene. Vinnerne er kvalifisert til Nordisk konkurranse for kokk- og servitørlærlinger.

Vinnerne blir attraktive for arbeidsgiverne. Samtidig blir de lagt merke til av dyktige kokker som ligger litt lengre fremme i løypen, og det er stas å bli hyllet av sine helter, som for eksempel sølvvinner i Bocuse d’Or Christopher W. Davidsen, sier Anita Løyning og Frode Selvaag i arrangementskomiteen for Norgescup.

Les også: Kokkeeliten heier frem kokketalentene

Klare for nordisk mesterskap

Vinnerne i de to klassene er nå kvalifisert for nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger, som arrangeres i Helsinki i Finland 21. og 22. april.

Konkurransen ble arrangert på Jåttå videregående skole i Stavanger.

Årets ingredienser var sterlingkveite, sjømat fra Lerøy, smaalene hel kylling, Tine Smør og kremfløte, Valhrona sjokolade og jordskokk fra Bama.

De fire vinnerne får 6000 kroner hver fra Hans R. Larsens legat, som NHO Reiseliv forvalter. – Å vinne Norgescup er en sterk prestasjon. De varmeste gratulasjoner til vinnerne, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Les også: Strinda videregående skole vant Tine Matcup

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Norgescup

Konkurranse for kokk- og servitørlærlinger. De skal lage mat med tildelte råvarer og servere maten til «gjester» og blir målt på tid, kvalitet, gjennomføring og smak.

Konkurranse feiret i 2017 30-årsjubileum.

Målet med Norgescup er å skape engasjement og kunnskap om faget for kokker og servitører

Norgescup går over to dager og vinnerne kvalifiserer seg til nordisk konkurranse for kokk- og servitørlærlinger. I 2017 arrangeres den i Helsinki 21. og 22.april.

Les mer på Norgescup.com

 

Powered by Labrador CMS