Finland vant Nordic Chefs team Challenge på Smak

Finland, med Bocuse d’Or-deltaker Eero Vottonen i spissen, sikret gull i Nordic Chefs team Challenge på Smak 2017 i dag. Sverige tok sølv, mens Island sikret bronsen.

Publisert
Det ble dessverre ingen pallplass på det norske laget, bestående av Håkon Solbakk (fra venstre), Eirik Tufte og Alexander Østli Berg i Nordic Chefs Team Challenge på Smak 2017 i dag. (Foto: Morten Holt)

Det norske laget, med Alexander Østli Berg, Håkon Solbakk og Eirik Tufte, måtte denne gangen nøye seg med en plass utenfor pallen. Også danskene måtte reise hjem uten medalje.

Finland, med blant andre Eero Vottonen (nærmest), som ble nummer seks i Bocuse d'Or i januar 2017, vant Nordic Chefs team Challenge på Smak i dag. (Foto: Morten Holt)

Sterkt finsk lag

Dette var den aller første utgaven av Nordic Chefs team Challenge. Hvert lag hadde tre deltakere, og det var altså det finske laget, med Eero Vottonen, Kristian Vuojärvi og Simo Pietarinen som var aller sterkest. Laget var også blant favorittene i konkurransen. Så sent som i januar i år sikret Eero Vottonen sjetteplass i Bocuse d’Or i Lyon, der Christopher Davidsen og Norge vant en sterk sølvmedalje bak USA.

Det norske laget

Håkon Solbakk og Alexander Østli Berg i aksjon. (Foto: Morten Holt)

Det norske laget besto av Alexander Østli Berg (34, Grand Café i Oslo), Håkon Solbakk (26, Nordøst Food & Cocktails i Trondheim) og Eirik Tufte (22, Arakataka restaurant i Oslo).

Les også: Dette er lagene i Nordic Chefs team Challenge

Sterlingkveite

Utfordringen var å lage forrett av lammenyre og brissel fra Nortura, og hovedrett av sterlingkveite fra Hjelmeland i kombinasjon med sjøkreps. Til dessert var sjokolade fra Valhrona en hovedingrediens.

I «Nordic Chefs team Challenge» har kokkemiljøene i de fem nordiske landene samarbeidet med Smak 2017 om å arrangere en nordisk lagkonkurranse.

Verdenstoppen

– Det er høyt nivå på kokkene i de Nordiske landslagene. Vi snakker rett og slett om noen av verdens beste kokker! Historisk sett har de nordiske landene hevdet seg godt i OL og VM. «Nordic Chefs team Challenge» gir en fin mulighet til en revansjedyst lagene imellom i forhold til OL-resultatene i fjor høst, fremhever kokkepresident Elisabeth Bryne som forøvrig berømmer det gode nordiske samarbeidet.

– Jeg mener dette bidrar til å skape et unikt miljø som inspirerer til fornyelse og kvalitetsheving innenfor kokkefaget. Dette er viktig både i forhold til å benytte og utnytte de muligheter gode nordiske råvarer gir. Samtidig gir konkurranser som dette også en god fokusering på å benytte råvarer på en effektiv og bærekraftig måte, sier Bryne.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS