Henrik Dahl Jansen. (Foto: Torjus Berglid)
Henrik Dahl Jansen. (Foto: Torjus Berglid)

Dahl Jansen og Aga best i vin-NM

Henrik Dahl Jansen er Norges beste vinkelner. I helga vant han NM i Oslo overlegent. I juniorklassen var det Kristoffer Aga som var aller best.

Publisert

På sølvplass i seniorklassen i Norsk Vinkelnermesterskap kom Francesco Marzola fra Colonialen restaurant, mens Simo Zimermann (fra Tekehtopa), som vant i fjor, ble nummer tre.

Henrik Dahl Dahl Jansen og Francesco Marzola skal nå representere Norge i Nordisk Mesterskap i oktober i år.

Dahl Jansen, som er daglig leder for Bølgen & Moi Ny-Hellesund, skal for øvrig også representere Norge i VM i Argentina i april, noe du kan lese om i magasinet Horeca (nummer 2 2016).

Alle deltakerne i Norsk Vinkelnermesterskap 2016. (Foto: Marius Viken)
Alle deltakerne i Norsk Vinkelnermesterskap 2016. (Foto: Marius Viken)

Resultater Norsk Vinkelnermesterskap 2016

Her er medaljevinnerne og de andre deltakerne.

1) Henrik Dahl Jahnsen (daglig leder, Bølgen & Moi Ny-Hellesund)– 1184 poeng

2) Francesco Marzola (vinansvarlig/sommelier, Colonialen Restaurant, Bergen – 1040,75 poeng

3) Simon Zimmermann (vinkonsulent, Tekehtopa) – 1002,75 poeng

Uplasserte

Marius Fidje Tjelta (kjellermester, Lysebu)

Christian Enger (hovmester/sommelier, Grefsenkollen Restaurant)

Simon Valland (vinsjef, Altona Vinbar)

Remi Hilmar Melano (sommelier, Klosteret Restaurant)

Helle Hasting (hovmester, Geranium, København)

Aleksander Iversen (Vinkelner, Statholdergaarden - Vin til Alle)

Kristoffer Aga fra Colonialen i Bergen sørget for NM-triumf i juniorklassen. (Foto: Torjus Berglid)
Kristoffer Aga fra Colonialen i Bergen sørget for NM-triumf i juniorklassen. (Foto: Torjus Berglid)

Deltakerne ble testet på sine teoretiske kunnskaper, blindsmaking av ulike drikker samt praktiske momenter og teknikker. Konkurransen foregikk på engelsk, både skriftlig og muntlig.

Bergen-restaurant på topp

Colonialen restaurant sikret seg altså sølv i seniorklassen, men i juniorklassen gikk restaurantens deltaker Kristoffer Aga helt til topps. Derfor kan Bergen-restauranten kåres som det beste i «vin-NM» 2016.

De fire deltakerne i «Junior Wine Awards» 2016. (Foto: Marius Viken)
De fire deltakerne i «Junior Wine Awards» 2016. (Foto: Marius Viken)

I «Junior Wine Awards», som ble for andre gang arrangert i regi av Norges Vinkelnerforening, må alle deltakerne være under 25 år.

På sølvplass bak Aga kom Adrian Breiby fra To Rom og Kjøkken i Trondheim, mens Marelius Kristiansen Moen ble nummer tre.

Resultater «Junior Wine Awards» 2016

1) Kristoffer Aga (sommelier/faglært servitør, Colonialen Resturant, Bergen) – 874 poeng

2) Adrian Breiby (sommelier, To Rom og Kjøkken, Trondheim – 857 poeng

3) Marelius Kristiansen Moen (vinkelner) – 786 poeng

4) Sindre Valland (vinkelner, Altona Vinbar) 768 poeng

Her kan du lese hva Liora Levi skriver om konkurransene

Du kan lese mer på Vinkelner.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Norsk vinkelnermesterskap og Junior Wine Awards

Norsk Vinkelnermesterskap og Junior Wine Awards ble arrangert på Latter i Oslo søndag 7. februar 2016

Det er Vingruppen og Norsk Vinkelnerforening som står bak arrangementene.

Dommerpanelet i Norsk Vinkelnermesterskap besto av Christopher Moestue, Robert Lie, Pontus Dahlström, Dan Lystad, Knut Espen Misje og Tim Vollerslev, mens Merete Bøe var hoveddommer i Junior Wine Awards.