Både kjøkkensjef Maren Brekkvassmo Myrvold (til høyre) og restaurantsjef Astrid Møllenhus får støtte fra Eureca-fondet i 2024.

Fire får støtte Eureca-fondet

To av de fire som får støtte fra Eureca-fondet i 2024, arbeider på Øyna Kulturlandskapshotell i Trøndelag.

Disse får støtte fra Eureca-fondet i 2024: Fra venstre Matilde Hagen-Nielsen (Kulinarisk Akademi), Lucas Kjelsnes Larsen (Fisketorget), Astrid Møllenhus og Maren Brekkvassmo Myrvold (begge Øyna Kulturlandskapshotell)
Disse får støtte fra Eureca-fondet i 2024: Fra venstre Matilde Hagen-Nielsen (Kulinarisk Akademi), Lucas Kjelsnes Larsen (Fisketorget), Astrid Møllenhus og Maren Brekkvassmo Myrvold (begge Øyna Kulturlandskapshotell)

Både kjøkkensjef Maren Brekkvassmo Myrvold og restaurantsjef Astrid Møllenhus får støtte fra fondet.

I tillegg får Fisketorget-lærling Lucas Kjelsnes Larsen og Matilde Hagen-Nielsen, som er soussjef på Kulinarisk Akademi, støtte. Sistnevnte er også deltaker i NM i kokkekunst senere i september.

To fra Øyna Kulturlandskapshotell

Både kjøkkensjef Maren Brekkvassmo Myrvold (til høyre) og restaurantsjef Astrid Møllenhus får støtte fra Eureca-fondet i 2024.
Både kjøkkensjef Maren Brekkvassmo Myrvold (til høyre) og restaurantsjef Astrid Møllenhus får støtte fra Eureca-fondet i 2024.

Astrid Møllenhus (30) og Maren Brekkvassmo Myrvold (35) er begge trøndere, ansatt ved Øyna Kulturlandskapshotell.

De har begge kommet inn på det nystartede pommelier-studeiet i Ulvik i Hardanger, der de nå skal lære og kombinere sider med mat.

Norsk sider er i fremmarsj, og jentene vil være med på å løfte frem ny, norsk drikke i kombinasjon med de etablerte, lokale og fantastiske råvarene vi nyter godt av her til lands. Støtten fra Eureca kommer godt med for å dekke skytteltrafikk-utgiftene tur-retur Øyna-Hardanger i tiden fremover, skriver Eureca express engros på sin FB-side.

NM-deltaker får støtte

Matilde Hagen-Nielsen (21) er fra Seljord i Telemark og jobber som soussjef ved Kulinarisk Akademi i Oslo.

I år deltar hun for første gang i NM i kokkekunst, og hennes langsiktige drøm er å representere Norge i Bocuse d’Or.

Støtten fra Eureca skal hjelpe team Matilde Hagen-Nielsen med råvarer og andre utgifter opp mot konkurransen i Trondheim i slutten av september, skrives det på Eureca express engros på sin FB-side.

Lærling på Fisketorget

Lucas Kjelsnes Larsen (18) er opprinnelig fra Flekkefjord. Han jobber til daglig som lærling ved Fisketorget i Stavanger, og er en del av Team Sulten.

Med støtten fra Eureca-fondet får han anledning til å realisere drømmen om å skrive bok om sin reise som juniorkokk, og dermed inspirere flere unge til å velge dette flotte yrket, skrives det på Eureca express engros på sin FB-side.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS