Gull det norske kokkelandslaget for kaldmat i OL. (Foto: Matbyrået Impuls/Eirik Nilssen)

Gull til Norge i kaldmat i OL

OL 2016 i Erfurt er i gang, og allerede første dag ble det gull for leveringen av kaldmat av det norske kokkelandslaget (senior). Her kan du se bilder av hva som ble levert.

Publisert
Jubel i den norske leiren etter gullmedalje i kaldmat i OL i Erfurt i dag. (Foto: Jørn Lie)

Første konkurransedag i Tyskland er ferdig, og Norges kaldmat-borde leverte til gull. Bare Sverige klatre det samme.

– Det lover god sammenlagt:-) hipp hipp, skriver NKL på sin hjemmeside.

Norges kaptein Alexander Østli Berg (til venstre), til daglig å finne på nylig gjenåpnede Grand Café, er kaptein på det norske kokkelandslaget. (Foto: NKL)

Lover godt

– Fantastisk leveranse av kokkelandslaget under OL i kokkekunst. Kaldmat-presentasjonen, som ble presentert i dag, fikk gullvalør. Dette lover godt for norsk OL-gull sammenlagt – når alt skal summeres opp onsdag til uka, melder Eirik Nilssen i Impuls til Horeca.

Se flere bilder fra Impuls fra Norges presentasjon av kaldmat lengre ned i saken.

Håper på gull

Men… Vi må holde hodet kaldt. Det er ikke sagt at Norge får medalje i kokke-OL (IKA Culinary Olympics 2016) selv om det er blitt gull i kaldmat i dag.

Etter gullmedalje i alle segmenter i 2012, ble det sølv både for junior- og seniorlandslaget – som selvfølgelig også er mer enn godkjent, for fire år siden. De gang vant Sverige både i junior- og seniorklassen.

Les mer: Sølv i OL i Erfurt 2012

Heier frem det norske laget

Sponsorer, familie og venner er på plass i den den tyske byen, der det det nå norske flagg i mange av gatene.

Her kan du se hvem som er med på kokkelandslagene i OL 2016 i Erfurt

Les også: Vi tok OL-gull i 2008 – med Sven Erik Renaa i spissen

Full fart de neste dagene

Dette skjer i løpet av de neste dagene i OL i Erfurt:

Lørdag 22. oktober: Seniorlandslaget, kaldmatbordoppsett (gull til Norge)

(Foto: Matbyrået Impuls/Eirik Nilssen)
(Foto: Matbyrået Impuls/Eirik Nilssen)

Søndag 23. oktober: Juniorlandslaget, 3-retters til 60 personer

(Foto: Matbyrået Impuls/Eirik Nilssen)
(Foto: Matbyrået Impuls/Eirik Nilssen)
(Foto: Matbyrået Impuls/Eirik Nilssen)

Mandag 24. oktober: Seniorlandslaget, 3 retters middag til 110 personer

Tirsdag 25. oktober: Juniorlandslaget, buffet

Onsdag 26. oktober: Premieutdeling

Dette serverte Norge i kaldmatpresentasjonen i dag

Her kan du følge manager Jostein Medhus (manager for både senior- og juniorkokkelandslaget) på Facebook.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS