Roses Cup4 Kristoffer Sandbakken nett

Sandbakken helt til topps i Roses Cup

Kristoffer Sandbakken fra Emil & Samuel gikk helt topps i den europeiske finalen av Roses Cup, som ble arrangert i København. Thomas Hjellum Johansen fra Banco Rotto i Bergen sørget for to norske medaljer ved å bli nummer tre.

Publisert

Kristoffer Sandbakken vant den europeiske finalen av Roses Cup.

Den aller første internasjonale Rose’s Cup-finalen ble arrangert sist helg, med vinnerne fra nasjonale mesterskap rundt om i Norden og Europa.

Kristoffer Sandbakken, bartender på Emil & Samuel i Oslo gikk helt til topps i konkurransen, med sin cocktail Sweet Stranger. På en meget sterk tredjeplass kom Banco Rotto-bartender Thomas Hjellum-Johnsen fra Bergen. Bare tre poeng skilte de tre beste, som var i en egen klasse. Ned til fjerdeplassen var det åtte poeng.

Ørjan Kønig var for øvrig den tredje norske deltakeren, men havnet ikke blant de seks beste denne gang.

Smakfull og enkel

Den internasjonale juryen i finalen besto av 12 eksperter fra bransjen, med Vice President Ron Busman fra The International Bar Association, I.B.A, som juryens leder.

Vurderingen ble gjort på bakgrunn av kriterier som utseende, aroma, smak og samlet vurdering. Konkurransedrinken ble forberedt live foran publikum.

- Juryen valgte ut Kristoffer Sandbakkens “Sweet Stanger” på bakgrunn av hans imponerende evne til å skape en smakfull, relativt enkel og svært presentabel cocktail, fra en utradisjonell ingrediensmiks, sier Vice President Ron Busman i IBA.

Særdeles høyt nivå

– Våre tre bartendere, med Kristoffer Sandbakken i spissen, har vist et særdeles høyt nivå, sier Steinar Jensen, coach for Team Norge. Jensen driver til daglig bartenderskolen ”Liquid Engineers”, som gjennom en årrekke har utdannet bartendere i Norge gjennom blant annet Europeiske Bartenderskolen.

Thomas Hjellum Johnsen ble nummer tre i den europeiske finalen av Roses Cup.

– Alle tre har siden utvelgelsen før jul jobbet hardt med å perfeksjonere seg på sine konkurransedrinker, og når Norge tar hjem to av tre plasser på pallen kan vi virkelig si oss fornøyd. Norge er høyt oppe internasjonalt med våre bartendere, sier Jensen.

Resultater

1) Kristoffer Sandbakken, Norge. Bartender på Emil & Samuel, Oslo. (78 poeng)

2) Alexander Askfors, Sverige. Bartender på Picasso Bar, Gøteborg. (77 poeng)

3) Thomas Hjellum-Johnsen, Norge. Bartender på Banco Rotto, Bergen. (76 poeng)

4) Daniel Uldall, Danmark. Fra Fredericia. Bartender på Miami Club og Trinity Hotel. (68 poeng)

5) Raphael Marbet, Sveits. Bartender på Almodobar, Zürich. (67 poeng)

6) Andreas Kloke, Sveits. Bartender på Bar & Lounge, Zürich. (60 poeng)

Vinnerdrinken Sweet Stranger

* 1/2 pasjonsfrukt, 4 cl Bacardi Limon, 2 cl Roses Cranberry,

* 2 cl ferskpresset limejuice, 2 cl sukkerlake

* Garnityr: Halv pasjonsfrukt toppet m/ Roses Strawberry

* Glass: Cocktailglass

* Shakes og dobbeltsiles

Powered by Labrador CMS