Gulating går til priskrig på øl

– Øl har lenge vært altfor dyrt i norske dagligvarebutikker. Vi viser nå hele Norge at det ikke trenger å være slik, sier administrerende direktør i Gulating Gruppen AS, Rolf Ivar Skår.

Publisert

I alle Gulatings ølutsalg over hele landet finner du nå et utvalg øl for alle smaker, til priser som ligger inntil 10 kroner lavere enn i de store dagligvarekjedene.

– Vi skal være billigst i Norge blant alle typer butikker som kan by på et bredt utvalg øl, skryter Skår, som mener det er fullt mulig å legge til rette for at kundene skal betale mindre.

Bindeledd og distributør

– Gulating er i en unik utfordrerposisjon, og er selv bindeledd og distributør. Vi kan snu oss raskt, og gjennom å få til et godt samarbeid og en enighet mellom bryggerier og butikker, der alle gir av sin egen margin, blir resultatet billigere øl til folket, sier han i pressemeldingen.

«Bryggeri-Norge står overfor vesentlige utfordringer, og det er avgjørende at aktører i markedet nå skaper grobunn for fortsatt vekst. Som en landsdekkende kjede har Gulating allerede bidratt sterkt til å styrke mangfoldet i bransjen og åpne norske ganer for de siste årenes ølrevolusjon», heter det videre i meldingen.

Kamp mot sterke markedskrefter

– Nå er tiden inne for å ta ytterligere grep. Dette er en kamp mot veldig sterke markedskrefter, der noen må ta ansvar for at veksten i bryggeribransjen kan fortsette. Verken staten eller de store kjedene gjør dette, men vi ønsker nå å vise vei ved å gjøre godt øl billigere og få folk inn i butikkene våre for å se og smake det store mangfoldet som finnes, sier driftsdirektør i Gulating Gruppen AS, Tom Anders Solberg.

Kampanjen varer i tre måneder, og er bare det første av mange slag i en kamp Gulating kommer til å fronte.

– Vi er vikinger, og som vikinger flest liker vi å slåss! Vi skal sørge for at alt øl blir billigere i Norge, og dette slaget står nå, fastslår Rolf Ivar Skår.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS