Illustrasjonsfoto: Troll Toftenes
Illustrasjonsfoto: Troll Toftenes

Hvilken øl-type er du?

Slik finner du din ølstil med ett enkelt grep.

Publisert

Syns du den voksende jungelen av ulike øl-typer er forvirrende, har Ringnes Brygghus på Grünerløkka i Oslo forslag til løsning.

Det nye mikrobryggeriet og ølkultursenteret vil hjelpe deg å finne ut hvilken øl-type du er med et enkelt grep.

Mens veldig mange vet godt hva slags vin de foretrekker, er det ofte verre med øl. Nå kan du teste et enkelt system hos Ringnes Brygghus for raskt å finne hvilke smaker som appellerer mest til deg.

Les også: Gå planken med øl og mat på Ringnes Brygghus

Deler alt inn i malt, humle og gjær

Brygghuset åpnet tidlig i oktober som et folkelig ølkultursenter der gjestene både kan stikke innom for en pils eller lære så mye de ønsker om ølets verden. For å gjøre det lett, deles mikrobryggene inn etter ølets hovedingredienser – malt, humle og gjær.

Smak deg frem fra venstre til høyre gjennom malt, humle og gjær, og finn hvilken øl-type du er. Enkelt grep: Ringnes Brygghus deler øltyper inn under malt, humle og gjær – og du finner din favoritt. (Foto: Nyebilder.no)
Smak deg frem fra venstre til høyre gjennom malt, humle og gjær, og finn hvilken øl-type du er. Enkelt grep: Ringnes Brygghus deler øltyper inn under malt, humle og gjær – og du finner din favoritt. (Foto: Nyebilder.no)

Alle tre elementer bidrar med smak. Noen øl er tunge på humle, andre får mye av smaken fra malten mens andre igjen kjennetegnes av typen ølgjær som er brukt under bryggingen.

Smake seg frem

Brygghusets bar har et tredelt tappetårn merket med malt, humle og gjær. Slik kan gjestene enkelt kan smake seg frem fra venstre til høyre for å finne sin favoritt.

Finner du for eksempel ut at du liker en øl i humlekategorien spesielt godt, kan brygghusets ølverter guide deg videre og introdusere flere øl i samme kategori – og vips har du funnet hvilken øltype du er.

Ringnes Brygghus sine øl delt inn i kategorier:

Malt:

Turbayer, Mørk Lager

Svartkulp, Havrestout

Humle:

Kollenhopp, Hoppy Lager

Humleprøven #1, Pale Ale

Humleprøven #2, New England Pale Ale

Gjær:

Biermannshage, Berliner Weisse

Dr. Sopp i Paris, Bière de Garde

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca