Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Vinexpo Academy: Smaker å oppdage, kunnskap å dele

Vinexpo Bordeaux 2017 omfatter et fire dagers seminarprogram med forelesninger, konferanser, Master Class og vinsmaking i regi av Vinexpo Academy.

Publisert
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Programmet er satt sammen av utstillerne, og kommer i tillegg til de konferanser og vinsmakinger som blir organisert av Vinexpo selv.

Temaer i år

Når messen arrangeres fra 18. til 21. juni i Parc des Expositions Bordeaux Lac, står blant annet disse temaene på programmet:

«Vin og brennevinsmarkedene etter Brexit»

«Ild og regn; vinindustrien og klimaforandringene»

«Spanske viner på eksportmarkedene»

«Riesling Master Class»

«Elektronisk handel og digitale konferanser»

«Vinexpo Challenge» (en blind-smaking med Jon Arvid Rosengren, kåret til verdens beste sommelier i 2016)

Ukjente vinland på dagsorden

Vinexpo Academy vil rette søkelyset mot vin og brennevin fra hele verden, og gir en fin mulighet til å oppleve italienske kvalitetsviner gjennom Gambero Rossos Tre Bichieri MasterClass. Det er første gang dette opplegget presenteres i Frankrike.

Andre spennende Master Class omfatter «renessanse for irsk brennevin», en smaking som vil vise landets siste brennevinsinnovasjoner, bl.a. whisky, gin og krembaserte whisky likører.

Akademiprogrammet omfatter ellers smaking av viner fra mindre kjente områder, som Serbia. Ved å ta for seg 18 representative viner, vil dette lite kjente vinlandet på Balkan vise flere druesorter og varierende stilarter.

Et annet land som henter frem ukjente skatter, er Georgia, gjerne kalt «vinens vugge». En egen konferanse og vinsmaking tar for seg landets mer enn 8000 år lange tradisjoner. Den klassiske Qvevri-metoden, der vin gjærer og lagres i store egg-formete steinkrukker, har inspirert mange av dagens vinprodusenter, ikke bare i Georgia.

Sake og sochu

To japanske spesialiteter, sake og sochu, vil få en sentral plass på årets Vinexpo-program. Produksjonsprosessene blir forklart, og det blir avviklet et eget arrangement med kombinasjon av spesialiteter fra det japanske kjøkken. En egen Master Class blir arrangert med ledende eksperter fra Miyasaka Brewing Co Ltd, og japanske sake- og sochu-produsenter.

Den berømte spanske bodegaen Tempos Vega Sicilia tilbyr sammenlignende smaking av en av landets fremste drue-varianter, Tempranillo, dyrket under varierende klimatiske forhold i forskjellige regioner.

Blant de mange prestisjefylte vin- og brennevin-smakingene på Vinexpo Academy, er også smakingen av 2016 Grands Crus fra Bordeaux’s Union.

Utenom smakingene, er Vinexpo Academy også en ideell arena for å studere andre aspekter ved vin- og brennevin-verden. Den internasjonale organisasjonen «Declaration to Protect Wine Place & Origin» vil for eksempel holde pressekonferanse om sitt arbeid for å beskytte vinenes opprinnelse mot misbruk og feilinformasjon til forbrukerne. Temaet er blitt svært aktuelt for produsenter og forhandlere verden over de siste årene.

Flere seremonier som, «Concours Mondial de Bruxelles 2017», «Les Victoires de Liège» og «The Institute of Masters of Wine & the Drinks Business Lifetime Achievement Award 2017» er også inkludert i Vinexpo Academy’s program.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her