Vi kan gå tom for kaffe i løpet av snaut 100 år. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
Vi kan gå tom for kaffe i løpet av snaut 100 år. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Vi står i fare for å gå tom for kaffe

Jorden står i fare for å gå tom for kaffe. Det endrede klimaet berører i veldig stor grad kaffeproduserende områder.

Publisert

Det ville og våte klimaet som rammer verden, vil trolig føre til at to tredjedeler av dagens kaffeproduserende områder er uegnet til kaffeproduksjon innen 2100.

Høykvalitetskaffe borte om 12-13 år?

Særlig truet er arabica-bønnen, som vi nordmenn er så glade i. Allerede i 2030 kan det vi betegner som høykvalitetskaffe være borte.

Dette er temaet for Kaffekonferansen, som arrangeres i Oslo 29. mars.

Tiltak for å redde kaffeproduksjonen

«Kan vi i kaffebransjen gjøre noe for å redde livsgrunnlaget for millioner av småbønder og sikre oss tilgang på kvalitetskaffe? Svaret er heldigvis ja, og på Kaffekonferansen 2017 får du vite hva som må til for at kaffe i fremtiden skal kunne være et trygt levebrød for norske kaffeleverandører og for kaffebonden i sør», heter det i en melding fra arrangørene

Her ser du hele programmet for konferansen

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her