Drinker med Lothlend whisky

Nyheten Lothlend er en helt ny whisky på det norske markedet, og en whisky med en betydelig andel maltwhisky. Den kan nytes bar, med is eller vann, eller som ingrediens i drinker.

Publisert

For ca. 1200 år siden la de norske vikingene under seg et område i det nordlige Skottland. Dette skulle bli riket som i gamle kilder kalles Lothlend. På den tiden drakk befolkningen en sterk drikk som blant de lokale ble kalt uisge beatha, som betyr livets vann. Dette var nok nordmenns første møte med det vi i dag kjenner som skotsk whisky.

Se drinkoppskrifter lengre ned i saken

Ingen røykaroma

Lothlend er basert på lufttørket maltet bygg og har derfor ingen røykaroma.

I stedet er det kornets smaker som får lov å trenge igjennom på det ferdige destillatet. Destillatene av malt- og kornwhisky lagres separat på fat i minimum tre år, slik at smak og aroma får utvikle seg. I løpet av lagringen fordamper rundt ni prosent av destillatet («angels share»), og alkoholstyrken reduseres.

Viking Coffee

4 cl Lothlend

1 tsk brunt sukker

Kokekaffe.

Toppes med et kremfløtelokk

Sour Viking

4 cl Lothlend

2 cl sitron juice

1 tsk hvitt sukker.

Ingrediensene shakes sammen på is og siles over i et rocks-glass.

Garneres med appelsinskall.

Viking Earl

4 cl Lothlend

2 cl søt vermut

2 dasher Angostura bitter.

Ingrediensene røres sammen på is og siles over i et avkjølt cocktailglass.

Lothlend Blood & Sand

2 cl Lothlend

2 cl kirsebærlikør

2 cl søt vermut

2 cl appelsinjuice.

Ingrediensene shakes sammen på is og siles over i et avkjølt rocks-/martini-glass.

Meady Viking

4 cl Lothlend

Lys pils

Sitronbrus

Helles over is i et longdrink-glass. Toppes med like deler pils og sitronbrus. Garneres med en limeskive.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS