Innlandet fikk flere priser i Det Norske Måltid 2020. Her Jon Torger Storsnes hos Femundmat. (Foto: Femundmat)

Vinnerne i Det Norske Måltid 2020

Dette er vinnerne av Det Norske Måltid 2020. Normalt vinner Trøndelag flere priser. Denne gangen vant matfylket midt i Norge ikke en eneste pris. Det gjorde derimot lokalprodusenter fra Innlandet, Viken, Rogaland, Oslo, Agder og Vestland.

Se hvem som ble vinnerne i Det Norske Måltid under.

Årets bakst

Sirupstynnkaker fra Sirupstynnkakebakeriet. (Foto: Kristin Austigard)

Sirupstynnkake etter Bestemors oppskrift fra Rendalen (Sirupstynnkakebakeriet, Innlandet)

Årets drikk

Foto: Røyse Bærpresseri

Solbærsaft (Røyse Bærpresseri, Viken)

Årets grønne

Foto: Topp Sopp

Gråblå østerssopp (Topp Sopp, Rogaland)

Årets grønne foredlet

Asbjørn Børsheim fra Ulvik Frukt & Cideri. (Foto: Ulvik Frukt & Cideri)

Eplesidereddik frå Hardanger (Ulvik Frukt & Cideri, Vestland)

Årets kjøtt

Anne og Harald Strand (Foto: Strand Gård) Click to add image caption

Vaktel (Strand Gård, Rogaland)

Årets kjøtt foredlet

Foto: Vikedal gårdsmat

Vikedal spekeskinke, einerøkt modnet 3,5 år (Vikedal gårdsmat, Rogaland)

Årets meieriprodukt

Julie Dahl på Valmsnes gård med vinnersmøret. (Foto: Valmsnes gård)

Smør (Valmsnes gård, Innlandet)

Årets øl

Foto: Kristin Austigard, Det Norske Måltid

Imperial Gulrot Gose (Drum Brew, Agder)

Årets ost

Holtefjell, vellagret (Eiker gårdsysteri, Viken)

Årets sider

Joar Aga hos Aga sider. (Foto: Øystein Haara)

Humlepung (Aga sider, Vestland)

Årets sjømat

Reidar Fredriksen hos Reinhartsen. (Foto: Reinhartsen)

Seifilet, skinn og benfri (Reinhartsen, Agder)

Årets sjømat foredlet

Jon Torger Storsnes hos Femundmat. (Foto: Femundmat)

Sikkaviar (Femundmat, Innlandet)

Årets søtsak

Vaffelhjerte (Sverre Sætre konditori, Oslo)

Sunnere produkter

TINE lettmelk 1,0 % og 0,5 % (Tine)

Sunnere markedsføring

«Sunnspirasjon»-kampanje (Meny, NorgesGruppen)

LES OGSÅ. DET NORSKE MÅLTIDS HEDERSPRIS 2020 TIL BENT STIANSEN

Det Norske Måltid

Det Norske Måltid er fra 2020 et nasjonalt omdømmearrangement for norsk mat og drikke, og er et viktig ledd i arbeidet med å utvikle Matnasjonen Norge. Deltakelse i konkurransen kan ha stor betydning fordi det bidrar til økt vekst, kompetansebygging og synliggjøring av norske mat- og drikkeprodusenter. I tillegg kan det hjelpe til med å gjøre produktene deres tilgjengelig og kjent for flere forbrukere. Dette er med å styrke primærnæringene og foredlingsbedriftene innen norsk matproduksjon. Den årlige finalen med sin prestisjetunge prisutdeling i Stavanger har stor nasjonal oppmerksomhet. Den 5.2.2021 arrangeres finalen for 13. gang i Stavanger og her skal det, i tillegg til utmerkelsene fra helseministeren, kåres 13 kategorivinnere og Det Norske Måltids hederspris deles ut for 10. gang.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS