Det norske kokkelandslaget vant gull i OL i Stuttgart i februar. (Foto: IKA Culinary Olympics)

Smak 2020: Slik vant de norske kokkene OL-gull

Torsdag 5. mars kl. 12 på Smak 2020 avslører kokkelandslaget hvordan de jobbet foran og under IKA Culinary Olympic, der de stakk av med den aller gjeveste medaljen. Det hele skjer på inspirasjonsscenen i hall E på Norges Varemesse.

Mer enn 2900 kokker fra hele 72 nasjoner deltok under mesterskapet. Men det var altså det norske laget som leverte aller best, med en meny bestående av norsk sjømat (Sterling-Kveite, kongekrabbe og skrei fra Lofoten), kalv fra Hurum, lam fra Klostergarden – og norske bær.

12 år siden siste gull i OL

Sist gang Norge vant OL-gull var i 2008.

–Ikke siden 2008 har Norge vunnet kokke-OL, en av verdens største og mest prestisjefylte kokkekonkurranser. Dette har vært en ambisjon og drøm i lang tid for oss, sier er daglig leder i Norske Kokkers Landsforening (NKL), Espen Wasenius.

Du møter ham og en av gull-kokkene på scenen – med et spennende foredrag om det aller fremste norske kokker har å by på.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS