Gull til Arvesølvet i New York

Akevitten Arvesølvet fra Det Norske Brenneri er tildelt gull i New York International Spirits Competition.

Publisert
Gull til Arvesølvet i New York International Spirits Competition.

– Vi er veldig stolte at vi er blitt tildelt denne internasjonale gullmedaljen. Arvesølvet har tidligere sølvmedaljer fra både San Francisco og IWSC i London. Dette viser at akevitten vi lager i Grimstad er i verdensklasse. Så vidt meg bekjent er vel dette også den første internasjonale gullmedaljen til en norsk akevitt på mange år, melder Odd Johan Nelvik hos Det Norske Brenneri.

Arvesølvet henter heder over hele verden. (Foto: Morten Holt)

Akevitt i verdensklasse, mener Bertelsen

Masterblender på Det Norske Brenneri, Jon Bertelsen, har stått fremst i utviklingen av Arvesølvet det siste halvannet året. Gjennom hans internasjonale kontakter, har Det Norske Brenneri sikret seg noen av de beste eikefatene i verden.

– Dette viser at akevitten vi lager ved Brenneriet i Grimstad er i verdensklasse. Arvesølvet er en moderne elegant akevitt, hvor vi til enhver tid velger ut våre aller beste Oloroso sherry-fat. Det er selvsagt en fjær i hatten at de internasjonale dommerne i New York har anerkjent denne stilen, uttaler Bertelsen.

Gin-typer får også heder

– Når det gjelder Det Norske Brenneri spesielt så er jo vi et håndverksbrenneri. Vi satser på kvalitet. «Liten produksjon - størst smak» er et av våre slagord. At vi i fjor også ble tildelt gullmedalje for vår Harahorn Small Batch Gin gjør at vi nå blir lagt merke til utenfor landets grenser, melder Nelvik.

Han fortsetter:

– I den senere tid har vi også vunnet en del anbud på Vinmonopolet. En ny taffelakevitt, «Tramp i Klaveret», ble lansert på polet 1. september. Dessuten lager vi nå to av Norges beste gin. Dessuten har vi lansert «Oslo Gin», som vant blindsmakingen på Vinmonopolet foran nevnte Harahorn. Alle norskproduserte gin deltok i denne testen, opplyser Nelvik.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS